Skip to main content

Protetica veterinară pentru animale de companie

Protetica veterinară pentru animalele de companie se ocupă cu confecționarea pieselor unicat care să înlocuiască lipsa unuia sau mai multor dinți.

Aceste piese sunt confecționate, la cerere, de către tehnicianul dentar și înlocuiesc cu succes una sau mai multe coroane dentare absente.

Tot ce știm în cazul stomatologiei umane se aplică, cu adaptări corespunzătoare, în stomatologia veterinară. Forțele dezvoltate în masticație la unele rase depășesc cu mult forța masticatorie umană. Va trebui sa ținem cont de toate aceste aspecte și să alegem cea mai bună soluție terapeutică.

Protetica dentară poate fi realizată fie ancorându-ne de dinții pacientului, fie pe implanturi dentare.

Serviciile protetice pentru animalele de companie, pe scurt protetica, au ca alternativă odontologia. Volumul de substanță dentară pierdută fiind cel care face alegerea. Protetica are o rezistență, o estetică și o durabilitate în timp net superioară obturațiilor extinse. 

Ca structuri protetice vorbim fie de coroane integral metalice, fie de coroane de zirconiu. Pe lângă caracteristicile fizice și biocompatibilitatea, estetică este cea care face diferența majoră între cele două tipuri de materiale. 

Ne mândrim cu rarități în domeniul protetiii dentare veterinare în România, deși la nivel mondial se utilizează frecvent soluții protetice de tipul coroanelor de zirconiu monolit la pisici.

De asemenea am efectuat și coronițe metalice care să reconstituie porțiunea coronară pierdută a caninilor pisicilor.

Sasha frontal

Carnasierii și caninii câinilor s-au pretat la coroane protetice, fiind vorba de dinți importanți pe arcadă. Iată câteva fotografii exemplificative!

Zirconiul este un material nou apărut, recunoscut pentru proprietățile sale estetice și mecanice, care câștigă tot mai mult teren în stomatologia veterinară. Astfel, aveți mai jos două creații care au deja proba timpului.

Ne place ceea ce facem și suntem inventivi. Lucrăm cu un laborator tehnic care iubește animalele și deseori am reușit să depășim așteptările pacienților noștri.

Mai jos avem exemplificarea unei creativități maxime din partea acestora.

Fiecare situație își va găsi rezolvarea în cabinetul nostru!