Skip to main content

Laserul în stomatologie veterinară

Laserul în stomatologia veterinară a fost una dintre primele alegeri încă de la startul proiectului nostru. Astfel, am ales să investim în Laserul cu lungime de undă de 940 nm. Am făcut acest lucru pentru că am studiat și înțeles exact proprietățile Laserului asupra țesuturilor orale, dar și acțiunea biostimulantă a acestuia.

Rezultatele nu au întârziat să apară. Tratăm cu succes ulcerațiile linguale din Feline Calicivirus în timp record.

Realizăm o membrană biologică de protecție a alveolei postextracționale și o hemostază cu ajutorul Laserului astfel încât patrupedul dumneavoastră să aibă o stare de confort crescut chiar și după intervențiile sângerânde.

Utilizăm laserul în stomatologia veterinară pentru a steriliza pungile parodontale după efectuarea detartrajului reducând septicitatea acestora.

În cazul tratamentelor endodontice sterilizăm canalele radiculare, ajungând astfel competitivi chiar și cu stomatologia umană. Este cunoscut faptul că o dată cu introducerea sterilizării canalului principal radicular cu ajutorul diodei Laser, rata de succes crește, prin îndepărtarea smear layer-ului.

Manopera cu laser

Utilizăm laserul în patologii diverse

Laserul este singurul produs existent la nivel mondial care oferă o reală șansă pulpotomiilor. Restul sunt povești. Bineînțeles dacă toate condițiile pentru pulpotomie sunt îndeplinite.

Intervențiile stomatologice veterinare efectuate cu Laserul se realizează în cea mai biologică și atraumatică expunere a dinților incluși cu spațiu păstrat pe arcadă.

Hiperplaziile gingivale își vor găsi soluția cu recuperarea postoperatorie cea mai scurtă și fără durere. Mai ales că acestea se prezintă, de obicei generalizate. A-i realiza o plagă sângerândă și dureroasă versus una fără durere și cu membrană biologică nici nu trebuie să ne gândim pe care o alegem.

Frenectomiile, de care vă vorbeam la capitolul parodontologie se vor realiza, desigur cu ajutorul Laserului tot pentru binele patrupedului dumneavoastră.

Incizia abceselor cu ajutorul Laserului va produce o plagă nedureroasă.

După intervențiile propriu-zise, vom trece la piesa de biostimulare astfel încât să stimulăm și să dăm startul regenerării din profunzime.

Utilizare laser 2

Utilizarea laserului

Interventiile stomatologice veterinare efectuate cu Laserul, în momentul utilizării acestuia, atât echipa medicală cât și pacientul vor purta ochelari de protecție.

Laserul pe care îl utilizăm noi este unul de grupa a IV-a, deci cu un potențial traumatic ridicat. Atunci când becul roșu este aprins rugăm să nu intrați în cabinetul de stomatologie veterinară până la stingerea acestuia.