Skip to main content

Controlul oncologic veterinar preventiv

Controlul oncologic veterinar preventiv pentru animale, la Dentovet, detectează agitația celulară cu 6 luni înainte de a se exprima clinic.

Mai mult, dacă avem întrebări legate de o leziune prezentă în cavitatea orală a animalului de companie, răspunsul poate veni rapid și fără prelevare de substanță.

Cancerul oral la animale are de multe ori ca punct de plecare anumite leziuni sau formațiuni specifice situate pe mucoasa cavității orale. Din acest motiv, atunci când se face primul consult stomatologic, medicul veterinar stomatolog trebuie să realizeze așa numitul control oncologic preventiv. Aceasta control presupune o investigație amănunțită a aspectului, conținutului și formei zonelor mai sus menționate. Acestea pot avea risc în apariția leziunilor cu potențial cancerigen la animale.

Controlul oncologic 1

Dispozitivul utilizează o lumină cu lungime de undă de 435-460 nm. Acesta detectează primele semne de înmulțire celulară haotică.

Regula este simplă și eficientă. Verde înseamnă fără probleme, negru reprezintă un motiv de îngrijorare. Astfel, vom examina leziunea și dacă apare întunecată, o vom reexamina la 2 săptămâni. În acest timp timp, dacă este de cauză traumatică sau termică, ar trebui să dispară. Abia după reconfirmarea noninvazivă de la 2 săptămâni, ne vom decide spre o biopsie.

Aparatul pentru control oncologic din dotarea cabinetului veterinar Dentovet poate examina formațiunile prezente la suprafață de tip epidermă, mucoasă. Pentru cele situate în profunzime vom apela la investigații complementare de tip RMN, CBCT sau ecografie.

Cu toții ne-am dori să ne aflăm în situația fericită în care să avem o perioadă de grație de 6 luni.

Controlul oncologic 2

Controlul oncologic periodic salvează vieți!