Controlul Oncologic Veterinar

Prin controlul oncologic preventiv pentru animale, la cilnicat de stomatologie veterinară dentovet, reușim să detectăm agitația celulară cu 6 luni înainte de a se exprima clinic.

Mai mult, dacă avem întrebări legate de o leziune prezentă în cavitatea orală a animalului de companie, răspunsul poate veni rapid și fără prelevare de substanță.

Controlul oncologic 1

Utilizând o lumină cu lungime de undă de 435-460 nm acest dispozitiv detectează primele semne de înmulțire celulară haotică.

Regula este simplă și eficientă: verde = fără probleme, negru reprezintă un motiv de îngrijorare. Astfel, vom examina leziunea și dacă apare întunecată, o vom reexamina la 2 săptămâni, timp în care, dacă este de cauză traumatică sau termică, ar trebui să dispară. Abia după reconfirmarea noninvazivă de la 2 săptămâni, ne vom decide spre o biopsie.

Aparatul din dotarea dentovet, poate examina formațiunile prezente la suprafață de tip epidermă, mucoasă. Pentru cele situate în profunzime vom apela la investigații complementare de tip RMN, CBCT sau ecografie.

Cu toții ne-am dori să ne aflăm în situația fericită în care să avem o perioadă de grație de 6 luni.

Controlul oncologic 2