Skip to main content

Consultația stomatologică veterinară

Consultația stomatologică veterinară este realizată, într-o primă etapă, de către medicul veterinar curant. El vă va indica necesitatea unei intervenții de specialitate.

Dacă nu sunteți din Cluj-Napoca, va avea loc o pre-consultație telefonică. Aceasta va culege minime informații legate de simptomatologie. Tot atunci vom analiza posibilitatea sincronizării calendarelor celor implicați în caz. Va fi necesar să ne furnizați fotografii cu problema.

Consultația stomatologică veterinară se realizează în două moduri: fără anestezie, în cazul în care pacientul ne permite acest lucru, și cu anestezie, invariabil.

Îi vom examina și consemna formula dentară, menționând prezența sau absența unor dinți, starea gingiilor și a parodonțiului. Sunt importante și posibila prezență a unor formațiuni atipice, consistența și gradul de mobilitate a țesuturilor periorale. Toate se vor efectua cu ajutorul lupelor custom-made. Cu aceste lupe avem posibilitatea să observăm chiar și cele mai mici detalii semnificative.

Lupele custom made

Documentarea cazului stomatologic veterinar

De asemenea vom realiza și fotografii ale cavității orale a animăluțului dvs. cu ajutorul camerei intraorale. Aceste fotografii ne vor ajuta să explorăm și suprafețe greu accesibile vederii directe.

Consultația stomatologică veterinară continuă cu realizarea radiografiei dentare. Dacă apreciem o complexitate ridicată a cazului, vom apela la imaginile furnizate de un CBCT.

Obligatoriu, după orice intervenție endodontică se va realiza o radiografie de control. Atât noi, cât și dumneavoastră, vom vrea să avem o confirmare a calității manoperelor realizate.

Consultația stomatologică veterinară se încheie cu prezentarea posibilităților terapeutice, cu avantaje și dezavantaje, astfel încât să alegem împreună un tratament în conformitate cu starea generală medicală a pacientului, modul de viață și de disponibilitatea dumneavoastră.

Consultația stomatologică veterinară se încheie cu momentul alegerii unei opțiuni terapeutice. Vom consemna și vă veți da acordul scris în vederea realizării intervenției și a fotografiilor intraoperatorii, cu caracter strict științific.

La finalul fiecărei intervenții vă vom explica toate indicațiile și contraindicațiile de care trebuie să țineți cont postoperator pentru a asigura evoluția favorabilă a cazului. Pe parcursul intervențiilor stomatologice asupra animăluțelor de companie, cât și după, echipa medicală veterinară, va păstra confidențialitatea cazului, respectând codul deontologic. Postoperator va trebui să ne țineți la curent cu evoluția pacientului și să reveniți pentru controalele indicate.

Nerespectarea orelor de programare, a indicațiilor postoperatorii și nerealizarea investigațiilor complementare necesare atrage de la sine întreruperea colaborării.