Skip to main content

Proteze din titan la câini, printate 3D, sunt capodopere ale tehnicii aduse în cabinetul veterinar de stomatologie. Dacă în America se află în zorii apariției lor, iată că și în România putem să oferim pacienților Dentovet, la prețuri accesibile, aceste piese protetice buco-maxilo-faciale.

Ce sunt aceste proteze din titan la câini, printate 3D?

Protezele printate din titan 3D sunt piese protetice personalizate, realizate cu ajutorul unui cabinet de tehnică dentară. Cabinet de tehnică dentară este conectat la tehnologia de ultimă generație și prezintă o dragoste imensă pentru copiii patrupezi. Imprimarea 3D a pieselor protetice din titan aduce precizie și predictibilitate tratamentului chirurgical. Aceste proteze printate din titan 3D refac bazele osoase îndepărtate în timpul intervențiilor chirurgicale din cabinetul veterinar.

Cui se adresează protezele din titan printate 3D?

Aceste piese de mare precizie se adresează, de cele mai multe ori, cazurilor oncologice. Acestea impun îndepărtarea, în cabinetul veterinar, a unei zone din mandibulă, cu o bucată de os.

Atunci când discutăm despre cazuri oncologice, ne referim la tumori benigne, dar maligne prin evoluție. Să vă dăm un exemplu: ameloblastomul acantomatos, îndepărtat incomplet, va duce la invadarea unei porțiuni și mai mari de os din zona în care acesta există. Ajuns într-un stadiu avansat în cabinetul veterinar, se va propune, ca metodă terapeutică, rezecția parțială de mandibulă. Odată cu îndepărtarea unei porțiuni de mandibulă este lesne de înțeles că toată mușcătura se va modifica. Aceste modificări vor avea ca rezultat tensiuni parafuncționale atât în mușchi, cât și în articulațiile temporo-mandibulare.

Recuperarea postoperatorie va necesita o perioadă mai lungă de adaptare în lipsa acestor piese protetice.

Tot din categoria patologiilor în care se indică aceste proteze, intră și tumorile maligne fără metastaze. În aceste cazuri, îndepărtarea cu limite de siguranță a formațiunii cu realizarea acestui suport din titan al zonei implicate, va aduce confort și calitate vieții pacientului nostru.

Alte indicații puteți găsi la secțiunea Cazuri rezolvate de noi.

Ce pași trebuie urmați pentru a putea beneficia de protezele din titan la câini?

O dată stabilită indicația utilizării acestor piese protetice, se impune realizarea unui CT de cap, cu și fără substanță de contrast. Acesta ne va aduce informații suplimentare pentru patologia de tratat. În același timp va fi suportul pe baza căruia cabinetul de tehnică dentară va realiza aceste piese individualizate.

Cât durează confecționarea unei asemenea piese?

De regulă, aceste piese protetice, din momentul obținerii imaginilor CT, ne sunt livrate în maxim două săptămâni.

Merită investiția și efortul unei proteze din titan la câini?

Răspunsul este unul singur:

DA, merită să realizăm proteze de titan la câini!

Dacă ar trebui să realizăm aceste proteze din titan la câinii noștri, nu am ezita să le facem.

Gândiți-vă că se refac contururile faciale, ocluzia nu se modifică, orificiul bucal își păstrează dimensiunile, fără a permite salivei să se scurgă.

Beneficiile postoperatorii sunt incomensurabile, iar dacă pacienții ar putea vorbi, ar mulțumi părinților.

Nu ezitați să ne contactați. Suntem în măsură să vă răspundem întrebărilor.