Skip to main content

Implantul dentar pentru câine este realizat în cabinetul nostru cu tehnică modernă și după cele mai eficiente protocoale medicale. Implantul dentar a venit ca o dezvoltare firească a stomatologiei veterinare la Dentovet, după endodonție și ortodonție. Doi ani de documentare internațională în ceea ce privește particularitățile implanturilor dentare la animalele de companie, achiziția celor mai performante echipamente pentru susținerea oricărui scenariu medical în timpul inserării implanturilor și un research lung și complicat pentru a alege cele mai potrivite implanturi sunt coordonatele care au stat la baza lansării Serviciului de implantologie la Dentovet.

Implantul dentar pentru câine – extravaganță sau nu?

Știm că părinții de copii cu blănițe și codițe consideră întrebarea jignitoare. Ei fac parte din grupul celor care au așteptat cu nerăbdare lansarea serviciului de implantologie la Dentovet. Aici însă, vom explica celor care, după ce constată lipsa unor dinți din gura copilului patruped, au primul contact cu serviciul de implantologie.

Implantul dentar este o necesitate în stomatologia veterinară. Noi, ca proprietari, suntem primii care ne dorim tot ce este mai bun pentru ei. În aceste context, dacă situația o impune și există o disponibilitate osoasă care să permită inserția unui implant, noi vom îndeplini dorințe pe un organism sănătos, cu funcții în parametri normali.

Fiecare părinte de copil patruped are o relație specială cu el. Fiecare își proiectează dorința de tot ce e mai bun pentru copilul blănos într-un mod propriu. Dacă există endodonție, protetică și ortodonție, nu există motiv pentru care implanturile dentare să fie excluse din serviciile stomatologiei veterinare.

Indicațiile implantului dentar pentru câine

Implantul dentar pentru câine se indică, preponderent, pentru dinții cu o valoare semnificativă în procesul masticației. Astfel, carnasierii și caninii sunt primii pentru care vom analiza atent situația locală și generală. Dar, suntem deschiși să înlocuim premolari și incisivi cu ajutorul implanturilor.

Implantul dentar pentru câine – de știut

Odată pierduți sau neformați pe arcadă, dinții se pot înlocui cu ajutorul implanturilor dentare. Implanturile dentare sunt piese medicale realizate din titan. Implanturile noastre beneficiază de certificare internațională. În plus am ales materiale de încredere, având și proba timpului. La Dentovet utilizăm tehnici și aparatură chiar peste cele folosite în implantologia uzuală la om. Întrucât câinii nu vorbesc același limbaj cu noi, realizăm manoperele stomatologice respectând cu strictețe protocoalele medicale. Nu ne permitem să trimitem acasă pacientul cu situații gri, incerte.

În anumite scenarii medicale, avem posibilitatea concomitent cu momentul extracției să inserăm și implantul. Situațiile cu indicație de implant vor fi atent analizate, pentru un succes pe termen lung. Pentru a crea condiții optime de osteointegrare, este posibil să recomandăm o etapă de adiție osoasă, care să ne asigure un loc ideal pentru un viitor implant.

Primul pas este analiza radiologică a ofertei osoase existente în zonă. Radiografiile dentare, indiferent de numărul acestora, sunt gratuite în cabinetul nostru. Pentru că, spre deosebire de stomatologia umană, unde totul se realizează în anestezie locală, iar la noi în anestezie generală, suntem pregătiți cu un lot suficient de mare de implanturi de forme și dimensiuni care să acopere toată plaja de situații. Astfel, noi nu vom anestezia de mai multe ori pacientul doar pentru că nu avem implantul dorit și trebuie așteptăm comanda. Întotdeauna, în cabinetul nostru, vom avea rezerve de os suficiente și toate dimensiunile de implanturi dentare.

Implantul dentar în caz de agenezie

În cazul câinelui tânăr, cu o stare de sănătate optimă și cu disponibilitate osoasă, răspunsul nostru este unul singur: Da.

Aparatura utilizată pentru implantul dentar la câine

Pentru inserția implanturilor la animalele de companie folosim un fiziodispenser de ultimă generație și mai multe truse cu toată gama de freze și instrumente corespunzătoare implanturilor. Fiziodispenserul nostru ne permite să avem permanent în control viteza, cuplul și temperatura la locul manoperei. Foarte important pentru comprimarea etapelor tratamentului, utilizăm un scanner de verificare a stabilității implanturilor fără a le agresa sau compromite rezultatul final. Fiecare implant va pleca de la noi din cabinet cu un scor de stabilitate, fie primară, imediat postinserție, fie la șase luni. Coeficientul de stabilitate primară foarte bun ne poate da posibilitate descoperirii mai devreme de șase lui a implantului, în vederea realizării reconstrucției protetice.

Fiziodispenser pentru implanturi

La inserția implanturilor, în anumite etape ale manoperei, folosim și Laserul. Cu ocazia conferențierii la un Simpozion de stomatologie umană, am avut ocazia să asistăm la o prezentare detaliată a utilizării laserului în manoperele de implantologie. Cu acest prilej ne-am bucurat ca alegerea noastră să fie confirmată de la cel mai înalt nivel medical. Cazurile derulate de noi și literatura de specialitate confirmă rolul deosebit de important al laserului în cazul inserției implanturilor dentare.

Implantul dentar pentru caine

Conduita postimplant

Implantul dentar este o manoperă chirurgicală care trebuie tratată ca atare. Nici cu prea multă atenție, dar nici ignorată complet. Adică, va exista o sutură care trebuie protejată două-trei săptămâni până la epitelizarea completă a zonei respective. Apoi, implanturile fiind situate intraosos, doar la manopere extrem de violente vor putea fi afectate. Implicit, în perioada imediat următoare nu recomandăm limitări din acest punct de vedere.

Imediat după inserarea implantului, câinele va putea reveni la o viață normală.

Consistența hranei, medicamentele care trebuie administrate postoperator, vi se vor explica. Tot tabloul de tratament fiecare pacient îl va avea în scris, astfel încât să nu existe nici o confuzie.

Trebuie să vă gândiți că implantul dentar este o soluție care înlocuiește dinții naturali. El nu este înfipt într-un perete, ca un bolț. Implantul se inseră în osul propriu fiecărui pacient. Forțele exagerate, chiar dacă este implantat cu un scor de stabilitate foarte ridicat, pot să îl compromită, dacă nu chiar să îl smulgă. Dar, o utilizare normală a implanturilor, vor aduce pe termen lung satisfacții tuturor.

Experiența Dentovet în implantologie

Propunem pacienților noștri doar soluții medicale testate. Chiar dacă pentru România implantologia veterinară este inedită, avem deja implanturi inserate cu succes la Dentovet.

Vă invităm să descoperiți cazurile noastre aici!

Cazuri de implanturi dentare la câini

Cazurile au evoluat foarte bine, fără complicații peri și/sau postoperatorii.

Implantul dentar pentru câine – costuri

Tehnic vorbind, implanturile utilizate în medicina veterinară sunt similare cu implanturile utilizate în medicina umană. Implicit, costurile unui implant dentar sunt comparabile cu cele din stomatologia umană.

Prețurile implanturilor dentare le găsiți la secțiunea Tarife – Implantologie.

Întrucât ne dorim să oferim posibilitatea cât mai multor copii patrupezi să beneficieze de acest serviciu, Dentovet oferă

Oferta implant dentar pentru câini 270 200 EUR

Similar cu implantologia umană, implantul va fi lăsat spre osteointegrare șase luni. Va urma descoperirea implantului și aplicarea conformatorului gingival. Această manoperă se va realiza în aceeași ședință cu amprenta viitorului dinte.

La final are loc inserția dintelui.

Insertia dintelui pe implant

În total vor fi minim trei anestezii generale. Dacă este nevoie de adiție osoasă, se mai poate adăuga o anestezie. Costurile, la șase luni, ale dintelui și ale elementelor de atașare ale dintelui la implant sunt de 250 de euro.

Prețul anesteziilor generale, care variază în funcție de numărul de kilograme, vă invităm să consultați Secțiunea Tarife din site-ul nostru.

Recapitulând procedura, calendarul pentru implantul dentar este următorul:

  • se realizează implantul;
  • se așteaptă osteointegrarea;
  • se descoperă, la patru-șase luni, și se amprentează;
  • la trei săptămâni să atașăm dintele la implantul dentar.

Implantul se achită la inserția acestuia, iar dintele se achită jumătate la amprentă, jumătate la final.