Skip to main content

Coroane dentare pentru câini este materialul din cadrul Stomatologiei veterinare pentru câini în care explicăm, într-un format intuitiv, oferta noastră. Coroane dentare pentru câini este un serviciu din cadrul serviciilor noastre de protetică dentară. Acestea se recomandă atunci când o bună bucată din volumul coroanei dentare s-a pierdut urmare a unei fracturi dentare.

Întrucât implementarea acestui serviciu are, încă, un ușor caracter exotic, pe platformele noastre social-media Dentovet-Facebook și Dentovet-Instagram am postat lucrările noastre.

Coroane dentare caini

Tratamentul endodontic

Coroana dentară se aplică după un tratament endodontic corespunzător. Detalii legate de endodonție și prețurile acesteia le găsiți la secțiunile corespunzătoare de pe site-ul nostru.

Designul coroanei dentare va fi explicat proprietarului. Realizarea coroanei dentare este un proiect unic adaptat fiecărui caz în parte.

Coroane dentare la caini

Coroane din metal sau din zirconiu

Materialul din care acestea vor fi realizate poate fi metal sau zirconiu integral. Studiul rezistenței materialelor clasează zirconiu peste rezistența metalului. Zirconiului, însă, îi lipsește elasticitatea, fiind mai casant. Prețurile diferă în funcție de material și dimensiunile rasei. Prețurile pentru partea de protetică le găsiți în Capitolul Prețuri, Secțiunea Protetică. Dimensiunile rasei influențează în mod direct cantitatea de material necesară.

Coroane metalice pentru caini
Coroane zirconiu pentru caini

Rasele cărora li se adresează aceste coroane sunt rasele energice, cu pacienți aflați la vârste tinere. Încă din primul an de la înființare am oferit acest serviciu, având coroane care au ani de stabilitate în cavitatea orală a pacienților noștri. Vă invităm să revedeți Cazul Igor pentru exemplificarea celor de mai sus. Desigur că aceste coroane vin însoțite de un set de indicații pentru o optimă gestionare în timp a acestora. Indicațiile, împreună cu oportunitatea inserției unei lucrări protetice, vi se vor explica în cabinetul nostru.

Trebuie să știți că numărul anesteziilor pentru a obține rezultatul dorit este de minim două.

Amprente pentru coroane dentare la caini

Amprenta va fi transferată tehnicianului, care va turna modelele de lucru și va schița digital designul viitoarei coroane dentare. Acesta se va afla în contact direct cu medicul care va fi cel care va definitiva morfologia finală.

Amprenta dinti caine - digital

Mai jos vă prezentăm câteva coroane realizate la noi în cabinet.

Colaj coroane dinti caini

Dinții cu indicații clare de coroane dentare pentru câini sunt carnasierii și caninii. Aceștia reprezintă stâlpii de forță ai mușcăturii unui câine. Dar, ca să putem discuta de acest tip de reconstrucție coronară, principala condiție este absența afecțiunilor parodontale la nivelul dinților cu indicație de coroană dentară. Niciodată nu vom insera o lucrare protetică pe un dinte cu un viitor incert. Aprecierea corectă a situației în care se indică aceste coroane reprezintă cheia succesului pe termen lung.

Vă așteptăm cu întrebări și programări!