Bambi este un proiect de ajutorare a animalelor de dimensiuni mari, care prezintă suferință în sfera maxilo-facială.

Am dat numele acestui proiect după numele unei paciente, o frumoasă și prietenoasă căprioară, al cărei caz îl vom prezenta în acest capitol.

Suferința ne mobilizează să ne autodepășim. Întotdeauna ne informăm, fiind în situația în care pe lângă planul de lucru principal, să avem la dispoziție și un plan secundar, pentru situațiile în care lucrurile nu se desfășoară așa cum ne-am fi dorit. Nu a fost cazul până acum, de fiecare dată oferind soluții viabile și de durată.

Astfel, zâmbim mulțumiți atunci când ni se relatează evoluția postoperatorie favorabilă.

Bambi intro 2

Ponei 2017

Era o zi de ianuarie friguroasă, în 2017, atunci când dr. Cristian Crecan mi-a solicitat ajutorul în cazul unei fracturi de mandibulă la un ponei.

Acesta se afla în spitalizare la Clinica de Ecvine din cadrul USAMV Cluj-Napoca.

Cu ajutorul materialelor din cabinetul stomatologic am reușit să stabilizăm în poziție corectă fragmentele osoase buclucașe.

Aveți și imaginea poneiului la 1 an de zile, imagine care vorbește de la sine.

Atunci a început proiectul caritabil care urma să primească numele Bambi, după un an, în 2018.

Bambi 2019

Bambi, cea care dă și numele proiectului, este o căprioară de 5 ani pe care, împreună cu doctor Adrian Toma am ajutat-o să depășească problemele dentare.

Ne știm de ani buni cu proprietarul așa că, atunci când Bambi a început să refuze mâncarea, nu a mai năpârlit în concordanță cu temperaturile de afară, a devenit agresivă, a început să muște obiecte reci ne-a contactat. După relatarea simptomatologiei ne-a fost clar că durerile dentare erau prezente și de intensitate ridicată. A doua zi am și inserat-o în programul nostru, în zori de zi, înainte ca soarele să apară. Era unicul loc liber existent.

Am muncit mult, două ore și jumătatea, date fiind condițiile locale și am răzbit exclusiv datorită instrumentarului performant.

La nici o lună, Bambi se îngrășase, a schimbat blănița, redevenise blândă și duioasă și avea poftă de mâncare ridicată. Bucuria nu poate fi descrisă în cuvinte.

Menționăm că suntem conștienți de legislația existentă în vigoare în Romania. Bambi este deținută în mod legal, în urma unei decizii judecătorești de proprietarul ei. Acesta i-a salvat viața prin achiziția ei, dar și din punct de vedere medical.