Aparatură stomatologică veterinară

Acasă / Despre noi / Aparatură stomatologică veterinară

Am dotat cabinetul cu aparatură stomatologică veterinară diversă și modernă pentru că stomatologia umană este în strânsă legătură cu cea veterinară. Nivelul aparaturii și a materialelor utilizate este la nivelul celor mai moderne cabinete de stomatologie umană. Suntem convinși că singurele lucruri care aduc succesul sunt seriozitatea, perseverența și conectarea la noutățile tehnice în domeniu.

Din momentul conceperii acestui cabinet, am fost conștienți de particularitățile lucrului cu pacienții patrupezi sedați și fără posibilitatea comunicării simptomatologiei prin același limbaj folosit de noi. Astfel , dotarea cabinetului cu aparatură stomatologică veterinară diversă și modernă a fost o condiție a deschiderii.

Am investit într-un unit dentar conectat la un compresor pentru a avea mai multă putere livrată. Toate piesele de mână sunt dotate cu LED pentru a crește și mai mult vizibilitatea câmpului operator. Având 16 ani de experiență în stomatologia umană, am dorit ca standardele de aur să se păstreze. Astfel, de la igiena și sterilizarea fără de care nu există stomatologie, până la ultimele protocoale de tratament, aplicăm totul în cabinetul nostru. Nu putem aștepta rezultate spectaculoase fără să evoluăm tehnic și logistic.

Cabinetul nostru are un sistem de ventilație care reîmprospătează și filtrează aerul în mai multe cicluri orare. Mai mult decât atât îl și sterilizăm cu ajutorul lămpii bactericide.

Soluțiile dezinfectante folosite pentru suprafețe au toate aprobările necesare. Astfel, nu putem selecta tulpini rezistente, să dezvoltăm infecții nosocomiale sau mai grav, să le transmitem încrucișat.

Alături de know-how și echipă, aparatură stomatologică veterinară diversă și modernă, ne permite să oferim excelența în stomatologia veterinară.

Lupele custom made

LUPELE CUSTOM-MADE

Lupele custom-made ne ajută să examinăm și să detectăm orice anomalie prezentă la nivelul cavității orale.

Precizia lor este dată de customizarea optică după parametri de focalizare ai utilizatorului.

CAMERA INTRAORALĂ

Camera intraorală ne permite examinarea unor zone greu accesibile vederii obișnuite.

Atât pentru diagnostic, cât și pentru a vă explica dumneavoastră situația dentară a patrupedului, vom realiza fotografii intraorale atât în timpul consultației, cât și în timpul manoperelor efectuate.

Camera intraorală
Aparatura - laser

LASER ”BIOLASE EPIC X”

Laserul Biolase, premiat încă din 2013 este aliatul de nădejde al nostru.

Îl putem considera membru activ al echipei noastre. Fără el, pacienți cărora medicina tradițională nu avea răspunsuri, rămâneau netratați. Astfel, endodonția, parodontologia, patologia orală, chirurgia atât mare cât și dentară au un instrument esențial în alinierea calității serviciilor la nivel internațional.

APARATUL DE PIEZOCHIRURGIE

Aparatul de piezochirurgie este un aliat de nădejde în extracții complicate, în ablații de os precise.

Nu am fi gândit lista de aparatură stomatologică veterinară fără acest device.

Aparatul de detartraj

APARATUL DE DETARTRAJ

Aparatul de detartraj multă vreme vârf de gamă, are, pe lângă caracteristicile tehnice deosebite iluminare LED a piesei.

Suntem adepții expresiei: ”NICIODATĂ ÎN STOMATOLOGIE nu strică mai multă lumină”.

PERIILE DE PROFILAXIE

Periile de profilaxie și cupele de unică folosință, după cum și puteți vedea sunt deosebit de frumoase, dar și foarte utile.

La finalul detartrajului ultrasonic le vom folosi cu piese cu reducție pentru a preveni supraîncălzirea dinților.

Periile de profilaxie
Endomotor Wireless

ENDOMOTORUL WIRELESS

Endomotorul wireless ne este foarte util în endodonție.

Îl folosim cu succes în cazul fracturilor dentare cu cameră pulpară deschisă.

SISTEMUL DE OBTURARE LA CALD

Sistemul de obturare la cald a canalelor radiculare ajută la creșterea calității obturațiilor canalelor radiculare.

Sistemul de obturare la cald
Aparatul Termaprep

APARATUL THERMAPREP

Aparatul Thermaprep, propus și realizat de unul dintre giganții endodonției mondiale, nu putea să lipsească din cabinetul nostru.

La Utrecht, anul acesta (2019), ne-a fost prezentat, alături de acele endodontice rotative cu lungime de 7cm, ca ultima noutate în domeniu.

PLUGGERUL

Pluggerul ne oferă condensarea la cald a gutapercii, astfel încât să obținem o obturație radiculară etanșă și corectă pe toată lungimea de lucru.

Plugerul
Sistemul diga - stomatologie veterinara

SISTEMUL DIGĂ

Izolarea cu digă atât de necesară în tratamentele endodontice de calitate este la dispoziția noastră cu diverse cleme și sisteme de menținere.

ACELE ENDODONTICE

Acele endodontice manuale sau rotative ne stau mereu la dispoziție. Având diverse forme, dimensiuni, cu stocuri făcute în cantități suficiente să nu fim puși în situația reutilizării lor de mult mai multe ori decât indicațiile producătorului. Acele endodontice sunt extrem de sensibile la sterilizări multiple.

Acele endodontice - stomatologie veterinara
Frezele dentare - stomatologie veterinara

FREZELE DENTARE

Frezele dentare utilizate sunt din nou de diverse forme și în cantități suficiente. Suntem pasionați de stomatologie, în consecință dorim să avem la dispoziție o paletă cât mai largă de instrumente și gadget-uri stomatologice.

APARAT MIXARE

Aparat mixare a materialelor glass ionomer utilizate în cimentarea lucrărilor protetice. Îl utilizăm și pentru mixarea materialelor de obturație aflate într-un schimb permanent de minerale cu dintele.

Aparatul de mixare - stomatologie veterinar
Autoclavul - stomatologie veterinara

AUTOCLAVUL

Autoclavul, piesa de rezistență, fără de care nu putem discuta de sterilitate. Cu diversele programe realizăm sterilizarea de calitate a instrumentelor, dar le asigurăm și protecția în timp.

APARATUL DE ÎNFOLIERE

Aparatul de înfoliere individuală a instrumentarului după decontaminare îl prezentăm în imaginea alăturată. Înainte de etapa autoclav, ne este de un real ajutor în profilaxia infecțiilor în cabinetul stomatologic.

Aparatul de infoliere - stomatologie veterinara
Lampa de fotopolimerizare fara fir

LAMPA DE FOTOPOLIMERIZARE FĂRĂ FIR

Lampa de fotopolimerizare fără fir, este de la un consacrat producător în domeniu, GC. Tot de la acest producător avem achiziționate și materialele de obturație. Aceasta oferă posibilitatea lucrului cu păstrarea parametrilor perioade îndelungate.

TRUSA DE IMPLANTURI

Trusa de implanturi își așteaptă, liniștită, pacienții.

Maggie o păzește!

Trusa de implanturi - stomatologie veterinara
Instrumentar chirurgie - stomatologie veterinara

INSTRUMENTELE DE CHIRURGIE

Instrumentele de chirurgie putem să spunem fără să greșim, că sunt piese de rezistență în arsenalul aparaturii stomatologice veterinare, cu care ne luptăm cu orice patologie. Sunt de la firme consacrate, astfel încât să ne putem bucura de ele pe termen lung.

De la fiecare congres, de la fiecare reprezentant, achiziționăm noi și noi instrumente. Facem aceste achiziții atât pentru a ne ușura munca, cât și pentru a scădea din trauma pacientului. Situațiile complicate pot fi depășite cu ușurință doar cu ajutorul instrumentelor potrivite.

Credem cu tărie că, alături de solidele cunoștințe teoretice, o parte importantă a succesului nostru este datorată aparaturii și instrumentelor folosite corespunzător.

ASPIRATORUL CHIRURGICAL

Aspiratorul chirurgical a fost achiziționat trăgând cu ochiul la stomatologia umană.

Prezent în cabinetele de chirurgie dentară, acesta oferă vizibilitate în câmpul operator.

Pentru fiecare pacient folosim capete de aspirator de unică folosință.

Aspiratorul chirurgical - stomatologie veterinara
Aspiratoarele endodontice - stomatologie veterinara

ASPIRATOARE ENDODONTICE

Acest ”rara avis” al cabinetelor de stomatologie era necesar să fie prezent în cabinetul nostru pentru a putea oferi excelența în stomatologia veterinară.

MASA DE LUCRU

Masa de lucru este una dedicată stomatologiei veterinare. Putem efectua aici manoperele stomatologice-chirurgicale cu posibilitate de mișcare 180 grade în jurul capului pacientului.

Masa de lucru - aparatura
Mapca bactericida - aparatura stomatologica veterinara

LAMPA BACTERICIDĂ

Folosim lampa bactericidă pentru că numeroase studii au arătat că este singura eficientă în sterilizarea cabinetelor de stomatologie.

APARAT PENTRU CURĂȚAT INSTRUMENTE CU ULTRASUNETE

Aparatul pentru curățat instrumentele cu ajutorul ultrasunetelor este un ajutor important în îndepărtarea tuturor resturilor biologice de pe acestea.

Aparatul are mai multe programe astfel încât instrumentele să fie pregătite pentru înfoliere în vederea sterilizării la autoclav.

Aparat pentru curatare instrumente cu ultrasunete
APRF și IPRF - aparatura stomatologie veterinara

APRF ȘI IPRF

Utilizăm eprubete de APRF și IPRF pentru reconstrucții osoase.

UNIT-ul MOBIL

Cu caracter istoric, fiind unitul dentar cu care am început.

Îl păstrăm aproape de sufletul nostru.

Unitul dentar mobil - aparatura stomatologica veterinara
Aparatul de inhalosedare

SISTEMUL DE INHALOSEDARE

Aparatul de anestezie pentru animale mici VMS® este un preferat de mult timp al profesioniștilor din domeniul veterinar. Este conceput pentru anestezia de inhalare a animalelor mici sigure, simple și controlabile.

Include supapă de ocluzie cu relief de siguranță pentru a preveni acumularea nesigură în circuitul de anestezie / pacient.

Supapa de eliberare a presiunii negative – se deschide pentru a oferi aer pacientului în cazul în care conținutul sacului respirator este epuizat.

Ușor de vizualizat supapele de inhalare / expirare.

Cu acest aparat, animalul dumneavoastră de companie este în confort și siguranță.