Wilibert a fost unul dintre cazurile de Feline Calicivirus asociat FIV. Încă de la început am știut că, atunci când ne confruntăm cu ulcerații linguale asociate Feline calicivirusului, știm că avem de a face cu una dintre Cenușăresele patologiei orale la feline. Am căutat și răscolit toată literatura de specialitate, în speranța găsirii rețetei perfecte. Soluțiile comune, unanim acceptate erau extracțiile, cu rezultate incerte, existând și un procent deloc neglijabil de cazuri rebele la tratament, în care doar eutanasia era soluția.

Pacientul nostru, 6 luni, vizitase multiple cabinete veterinare în speranța rezolvării problemelor patologiei orale. Căutările au fost fără rezultat. Orice masă era dorită, însă imediat după contactul alimentelor cu ulcerația linguală durerea surmonta pofta de mâncare și alimentația se întrerupea. Nealimentându-se, pierdea în greutate, cu afectarea imunității, intrând în cercul vicios din care îi era foarte greu să iasă.

Speranța noastră a fost Laserul, care avea exact ce ne trebuia nouă: cuparea durerii, realizarea membranei biologice, regenerare din profunzime.

Încă de a doua zi, Wilibert a început să mănânce mese complete, fără durere. La 96 de ore epitelizarea era completă. Vindecarea a fost rapidă, fără durere și de durată. Mai mult, imediat după ce a scăpat de problemele dentare a fost adoptat!