Skip to main content

Scurtarea dinților la iepuri se impune atunci când aceștia nu își abrazează în mod natural unitățile dentare. Acest lucru are multiple cauze dintre care amintim: incongruența maxilo-mandibulară, alimentație necorespunzătoare, neabrazivă. Dentovet militează pentru o hrănire adecvată, care să nu impună astfel de intervenții de specialitate. Întotdeauna procesul natural primează și este net superior celui artificial. Astfel, recomandarea noastră este să vă documentați înainte să vă achiziționați un iepure ca animal de companie, să vedeți ce implică alimentația acestuia, să vedeți dacă vi se potrivește și atunci veți fi în fericita situație de a nu avea nevoie de intervenția noastră. Dacă totuși ați ajuns în situația necesității intervenției stomatologice vă stăm la dispoziție cu o echipă specializată atât din punct de vedere anestezic, cât și stomatologic.

Vom notifica urmăritorii noștri pe platformele social-media Facebook DentovetInstagram Dentovet și Twitter Dentovet atunci când vom adăuga cazuri noi de rozătoare. Cazuistica noastră o găsiți aici.

Scurtarea dinților la iepuri

Iepurilor le cresc dinții continuu. Dacă nu primesc o alimentație adecvată, dinții acestora nu se abrazează, cresc continuu, devenind adevărate obstacole în alimentarea iepurașului. Abrazia dinților trebuie să fie constantă și zilnică prin alimentația oferită. Dacă nu se întâmplă acest lucru, cercul vicios începe și se tot repetă. Dinții frontali cresc, se deschide spațiul și lateral, cresc dinții laterali, din nou cresc frontalii, ajungând la dimensiuni impresionante ca și cele ale cazului prezentat. La Dentovet reducem dimensiunea incisivilor și molarilor, dar sfatul nostru este să oferiți alimente abrazive astfel încât lucrurile să se producă natural.

Scurtare incisivi iepure

Iată un alt caz de scurtarea dinților la iepuri, și aici este vorba despre incisivi. Cauza este, din nou, lipsa alimentelor abarzive din alimentație. Am intervenit atât la nivelul incisivilor cât și la nivelul dinților laterali. Insistăm mereu pe tipul alimentelor oferite iepurașilor. Vă scutește și pe dumneavoastră de emoții, dar mai ales pe ei îi scutește de suferință.