Skip to main content

Scurtarea dinților la iepuri se impune atunci când aceștia nu își abrazează în mod natural unitățile dentare. Acest lucru are multiple cauze dintre care amintim: incongruența maxilo-mandibulară, alimentație necorespunzătoare, neabrazivă. Dentovet militează pentru o hrănire adecvată, care să nu impună astfel de intervenții de specialitate. Întotdeauna procesul natural primează și este net superior celui artificial. Astfel, recomandarea noastră este să vă documentați înainte să vă achiziționați un iepure ca animal de companie, să vedeți ce implică alimentația acestuia, să vedeți dacă vi se potrivește și atunci veți fi în fericita situație de a nu avea nevoie de intervenția noastră. Dacă totuși ați ajuns în situația necesității intervenției stomatologice vă stăm la dispoziție cu o echipă specializată atât din punct de vedere anestezic, cât și stomatologic.

Vom notifica urmăritorii noștri pe platformele social-media Facebook DentovetInstagram Dentovet și Twitter Dentovet atunci când vom adăuga cazuri noi de rozătoare. Cazuistica noastră o găsiți aici.

Scurtarea dinților la iepuri – cazul 1

Iepurilor le cresc dinții continuu. Dacă nu primesc o alimentație adecvată, dinții acestora nu se abrazează, cresc continuu, devenind adevărate obstacole în alimentarea iepurașului. Abrazia dinților trebuie să fie constantă și zilnică prin alimentația oferită. Dacă nu se întâmplă acest lucru, cercul vicios începe și se tot repetă. Dinții frontali cresc, se deschide spațiul și lateral, cresc dinții laterali, din nou cresc frontalii, ajungând la dimensiuni impresionante ca și cele ale cazului prezentat. La Dentovet reducem dimensiunea incisivilor și molarilor, dar sfatul nostru este să oferiți alimente abrazive astfel încât lucrurile să se producă natural.

Scurtare incisivi iepure

Iată un alt caz de scurtarea dinților la iepuri, și aici este vorba despre incisivi. Cauza este, din nou, lipsa alimentelor abarzive din alimentație. Am intervenit atât la nivelul incisivilor cât și la nivelul dinților laterali. Insistăm mereu pe tipul alimentelor oferite iepurașilor. Vă scutește și pe dumneavoastră de emoții, dar mai ales pe ei îi scutește de suferință.

Scurtarea dinților la iepure de șase luni

Iată un alt caz de scurtare de dinți atât incisivi, cât și dinți laterali. Alimentația necorespunzătoare până la această vârstă asociată cu lipsa informațiilor legate de patologiile dentare ale dinților iepurașilor au dus la apariția unei astfel de situații. Pentru că înțelegem durerea dentară, în toate formele și la toate speciile, am intrat de urgență cu acest pacient în sala de operații. Iepurele, un ierbivor prin natura lui, nu are ca aliment de bază iarba verde. Pentru sfaturi competente legate de alimentația acestor creaturi superbe vă rugăm să vă adresați cabinetului nostru.

Scurtare incisivi la iepuraș de trei luni

Scurtarea dinților la iepuri este o manoperă care, în afara unei diete optime, trebuie apelat la ea încă din primele luni de viață a iepurelui. De cele mai multe ori atunci când noul membru vine în familie nu suntem obișnuiți să îi verificăm dinții. Iată, însă, o familie care, văzând că mezina familiei nu are spor în alimentație, s-a gândit la problemele dentare.

Marcela, firavă și drăgălașă s-a prezentat cu încredere la cabinetul nostru. Ne-a deschis programul operator și am ajutat-o să treacă cu bine peste această încercare. A trecut fără nici un incident peste anestezia generală și scurtatul dinților la o vârstă atât de fragedă.