Skip to main content

Rozătoare este a treia secțiune din Capitolul Cazuri. Din când în când suntem solicitați să ajutăm câte un iepuraș aflat la ananghie. Intervenim cu multă bucurie! Nu credem că există cineva care să reziste la frumusețea și gracilitatea unui reprezentant din clasa Lepuridelor. La Dentovet milităm pentru o alimentație diversificată pentru rozătoare. Aceasta înseamnă alimentație bogată în fân natural, astfel încât abrazia dinților rozătoarelor să se realizeze natural. Aducând rozătoarele în proximitatea noastră, trebuie să le înțelegem fiziologia, modul de viață. Ele pot fi companioni deosebiți, care să nu creeze probleme medicale doar dacă reușim să pătrundem, să înțelegem și să le reproducem la nivel micro habitatul lor natural.

Rozătoare – patologii

Rozătoarele sunt net diferite ca patologii orale de câini sau pisici. Anestezia acestora implică specializare și atenție deosebită. Echipa Dentovet este pregătită să intervină în patologiile dentare ale acestora. Suntem pregătiți foarte bine din punct de vedere stomatologic, având aparatură dedicată rozătoarelor, de la firme internaționale specializate. Pentru anestezie avem un sistem performant de inhalosedare și urmăm cu atenție procedurile. Vom acorda atenție fiecărui caz, astfel încât să găsim soluția terapeutică optimă și să vă acordăm cele mai competente sfaturi legate de acestea.

Trebuie să fim atenți la patologiile orale ale rozătoarelor pentru că nerezolvarea la timp va conduce la apariția complicațiilor locale. Capul lepuridelor este foarte mic, iar complicațiile locale pot fi dramatice. Abcesele dentare ale dinților inferiori pot drena spre cervical și mediastin, iar cele ale dinților superiori pot duce la abcese la nivel cerebral, punând în pericol viața copilului patruped.

Manoperele stomatologice la rozătoare

Manoperele stomatologice nu se pot realiza decât în anestezie generală. Rozătoarele fie sunt foarte energice și sărind se pot accidenta, fie sunt foarte emotive și putem discuta aici de complicații cardiace. În plus, manoperele stomatologice sunt manopere de mare precizie. Această precizie nu se poate obține cu pacientul ne sedat. Nu există stomatologie veterinară fără anestezie.

Începem secțiunea rozătoare cu patologia Scurtarea dinților la iepuri, dar ne propunem să îmbogățim acest capitol cu patologii noi. Vom notifica urmăritorii noștri pe platformele social-media Facebook Dentovet, Instagram Dentovet și Twitter Dentovet atunci când vom adăuga cazuri noi cu rozătoare.

Vă invităm să descoperiți cazurile rezolvate cu bine de noi!

Scurtarea dinților la iepuri

Scurtarea dinților la iepuri în câteva dintre cazurile noastre…

Vezi cazurile noastre