Skip to main content

Pisicile, grațioase și cochete, au fost celebrate încă de la începuturile istoriei omenirii. În zilele noastre, prin temperamentul lor, reușesc să umple viața noastră agitată, echilibrând energia casei. Pisicile se seamănă mult cu câinii din perspectiva patologiilor și psihologiei lor. Însă, toți cei care au măcar o pisică în viața lor, știu că sunt totalmente diferite de aceștia. La începuturile existenței Dentovet am pus cazurile de pisici alături de cele de câini. Azi, datorită creșterii exponențiale a numărului de cazuri, am ales să separăm complet cazuistica.

Patologii specifice la pisici

Chiar dacă unele patologii sunt comune, pisicile au o stomatologie aparte. Așa cum veți vedea în acest capitol, pisicile vin cu entități patologice care nu se regăsesc la câini, sau la oameni. Astfel, atenția, manoperele, aparatura, tehnicile de lucru sunt adaptate acestora. Nu se mai justifica să alăturăm în același capitol câini și pisici.

La vârsta de 2 ani 70% dintre pisici prezintă primele semne ale bolii parodontale. E lesne de înțeles cum am ajuns în nici doi ani la peste 600 de pisici rezolvate cu bine la Dentovet. Orice proprietar de pisică s-a confruntat, măcar în cazul uneia, cu trenante gingivite și stomatite. Acestea deseori se asociază cu boli cu specific felin de tip Caliciviroză, FIV. Un procent mare, de peste 98% spun studiile, la noi în cabinet procentul se situează  undeva la 99,%,, își găsesc rezolvarea prin manoperele de stomatologie veterinară de calitate.

Cheia rezolvării cazurilor la feline

Cheia rezolvării cazurilor de stomatologie la feline constă în investigarea radiologică. La Dentovet investigația radiologică  este gratuită. Coroborată cu examenul clinic amănunțit și cu o anamneză corectă, acestea conduc la un diagnostic precis. Atunci când există un diagnostic corect, dacă există și aparatură și know-how, manoperele de stomatologie veterinară, chiar dacă sunt ample se desfășoară repede. ”Repede” înseamnă cu traumă minimă pentru pacient, implicit cu timp scurt de recuperare postoperatorie. O parte importantă a echipei este reprezentată de proprietari care, prin îngrijirea postoperatorie, fac ca manoperele de stomatologie veterinară să fie un eveniment fericit în viața pisicuțelor.

Vă invităm să ne descoperiți parte din cazuistica noastră, cea mai reprezentativă, ca să pătrundeți în lumea Dentovet. În lumea Dentovet atenția este îndreptată spre asigurarea unei anestezii în siguranță. Coroborăm aceasta cu manopere stomatologice efectuate la nivel internațional.

Vom notifica urmăritorii noștri pe platformele social-media Facebook DentovetInstagram Dentovet și Twitter Dentovet atunci când vom adăuga cazuri noi cu feline.

Fracturile dentare la pisici

Fracturile dentare la pisici sunt cazuri tratate frecvent la Dentovet…

Vezi fracturile dentare