Loki este un frumos ogar englez. Acesta a venit să confirme rezultatele studiului Banfield, cum că 4 din 10 ogari prezintă boală parodontală. Pacientul nostru este unul tânăr, de 5 ani.  Cantitățile de tartru, prezente la nivelul dinților, au fost mari. Mai mult, la nivelul caninului superior drept, Loki prezenta un abces parodontal.

S-a realizat un detartraj clasic general. Apoi ne-am concentrat atenția asupra caninului cu probleme parondontale. La nivelul acestuia am realizat un detartraj în câmp deschis. Astfel, am descoperit factorii cauzali ai abcesului parodontal: tartrul subgingival. Pentru cazul Loki am planat radicular și osul alveolar și am realizat o membrană de tip APRF pentru a realiza condiții biologice de regenerare tisulară. Controlul în timp al intervenției a indicat o inactivare a fistulei cu epitalizarea corespunzătoare a zonei. Dispărând cauza și oferind condiții optime de vindecare,implicit abcesul parodontal a dispărut.

Din acest moment, puterea menținerii în timp a rezultatelor este în mâinile proprietarilor prin periajul dentar. Periajul dentar este singurul tratament eficient în profilaxia bolilor parodontale.

Loki este acum fericit!