WSAVA 2021 – prezenți cu trei lucrări științifice dezvoltate din cazurile Dentovet.ro

World Small Animal Veterinary Association (WSAVA 2021) este forul internațional care reunește medicii veterinari din toate zonele lumii, sub aceeași cupolă. O dată pe an, congresul WSAVA se ține pentru a uni și împărtăși liniile generale de lucru în medicina veterinară. Mai mult, zonele economic defavorizate au o taxă de participare mai scăzută, tocmai pentru a facilita răspândirea informației și creșterea calității vieții pacienților patrupezi.

Dacă aveți curiozitatea să aruncați o privire pe programul deja stabilit veți găsi o mulțime de teme de interes susținute de titani ai medicinei veterinare. Veți găsi și medici veterinari români, speakeri invitați, dovadă clară că medicina veterinară românească este aliniată la standardele internaționale.

Atunci când am pășit în lumea stomatologiei veterinare internaționale am dorit să arătăm că oferim servicii de o calitate comparativă la nivel internațional.

Congres Utrecht - WSAVA

Acceptarea lucrării spre prezentare, cu expunerea soluției terapeutice care avea proba timpului în momentul prezentării, a fost pentru noi un motor de energie. Motivația oferită a fost cărămidă de bază, făcându-ne să devenim cu fiecare caz mai buni. Astfel, avem atât bucuria cazurilor bine rezolvate și cu evoluție favorabilă în timp, cât și confirmarea științifică prin lucrările acceptate de comisiile de evaluare.

2021 va fi pentru Dentovet un an prolific din punctul de vedere al prezentărilor științifice.

Vom fi prezenți în martie la Varșovia.

Iar în iunie la Nantes.

Nantes 2021

Pentru ambele congrese internaționale am aplicat cu câte trei lucrări, toate fiind acceptate.

Despre Nantes v-am vorbit într-un articol precedent privind Congresul de Stomatologie Veterinara de la Nantes. Astăzi este despre: WSAVA 2021- Prezenți!

Comparație între două tehnici de realizare a gingivectomiei la câine

Aceasta este prima noastră lucrare în care laserul se situează peste tehnica clasică, oferind un câmp chirurgical curat, fără sângerare, cu o evoluție postoperatorie mult mai spectaculoasă decât tehnica clasică. Durerile sunt reduse, sângerarea este absentă, pacientul este fericit atunci când gingivectomia este realizată cu laserul.  Chiar săptămâna trecută am avut un caz în care am realizat gingivectomia laser.

Gingivectomie laser

Fistulele suborbitare de cauză dentară rezolvate prin două tehnici diferite

Abcesele dentare netratate, dacă au punct de plecare carnasierii sau molarii superiori, ajung să fistulizeze suborbitar. La Dentovet am abordat situațiile atât clasic, prin extracție, dar și inovativ, prin rezecții apicale cu sterilizarea fistulelor cu ajutorul laserului. Am urmărit apoi evoluția. Ambele abordări terapeutice duc la același rezultat. Însă, rezecția apicală cu sterilizarea traiectului fistulos cu ajutorul laserului, a avut un timp de vindecare mai scăzut, a fost mai puțin invazivă și, în plus, pacientul a rămas cu un dinte important în ergonomia cavității orale, carnasierul.

Colaj fistule

Operculectomie asistată laser pentru un incisiv inclus la nivel osos

Dinților incluși la câine li se oferă de cele mai multe ori o singură șansă: extracția. Noi, suntem pentru conservarea dinților care au o șansă reală pentru a fi păstrați în cavitatea orală. Fiecare unitate dentară este importantă și, dacă avem posibilitatea să o salvăm, noi nu vom pregeta să o facem. Și nu oricum, ci cu traumă minimă pentru pacient. Așa am ales noi să descoperim un incisiv inclus intraosos cu ajutorul laserului. Cei care ne urmăriți, pe Facebook și Instagram, cunoașteți cazul. Iată, am reușit să atragem atenția și comisiei de examinare de la WSAVA.

Dinti inclusi - colaj 2

În final, nu putem decât să spunem:

WSAVA 2021 – prezenți!

Vă mulțumim pentru susținere și recomandări, promițându-vă că vom continua să păstrăm ridicat nivelul calității lucrărilor efectuate. Cât de curând vom avea noutăți!

Până atunci, vă dorim zile cu soare și fără dureri dentare!

WSAVA 2021 final