Vindecarea după manoperele de stomatologie veterinară la vârste înaintate este un subiect delicat, dar des întâlnit în cabinetul de stomatologie veterinară. Având în vedere că multă vreme interesul pentru stomatologia veterinară a fost redus, fie prin lipsă de informație, fie prin lipsa specialiștilor, este oarecum normal ca procentul pacienților cu probleme stomatologice veterinare aflați la vârste înaintate să fie unul deloc neglijabil.

În Statele Unite ale Americii în anul în care bunica mea se năștea, 1930, apărea primul studiu legat de resorbția dentară la feline. Studiu nu este neglijabil, fiind realizat pe un număr mare de pisici, 200+. Bătrânul continent, Europa, avea să treacă mai apoi și printr-un război mondial, deci a venit agale din spate. A ajuns, azi, să recupereze decalajul creat  prin colaborările strânse între specialiștii celor două continente. Accesul liber la literatura de specialitate, comunicările on-line sau prin congrese au accelerat minimizarea decalajului.

În același timp, interesul din partea proprietarilor pentru dinții copiilor patrupezi a crescut. Astfel, privirile se îndreaptă cu speranță către noua specializare. Internaționalizarea existentă la nivel global, accesul la informație, precum și dezvoltarea explozivă a stomatologiei, a făcut ca standardele stomatologiei veterinare să crească.

În atare condiții, copiii patrupezi care au pierdut startul, dar care au părinți conectați la nou și care doresc să le ofere o calitate a vieții crescută, indiferent de durată, ni se adresează. La Dentovet nu alegem pacienții în funcție de vârstă sau de patologii. Dacă statusul medical permite, noi vă vom oferi servicii premium de stomatologie veterinară. Vindecarea după manoperele de stomatologie veterinară la vârste înaintate este favorabilă, iar feed-back-urile pozitive ne motivează.

Cazul Fanta

Fanta te cucerește prin gracilitate, frumusețe și personalitate. Când o vezi cât e de mică și de fragilă te copleșește o dorință de a o proteja. Are 14 ani, dar nu îi arată.

Vindecarea la Fanta

După un prealabil consult cardiologic, am intervenit de urgență. Ea prezenta semne de durere dentară, refuza hrana. Plângea de durere și avea secreții purulente nazale.

Vindecarea - secretii purulente

Diagnosticul

Diagnosticul a fost parodontopatie marginală cronică avansată.

Vindecarea - situatie initiala

Intervenția

Intervenția a fost una amplă. Artizanul anesteziei generale a fost dr. veterinar Adrian Toma. Având anestezie generală asigurată, am reușit să asanăm toate focarele dentare.

Vindecarea - suturi initiale

Recuperarea

Emoțiile în perioada de recuperare au fost mari, de vreme ce în timpul intervenției s-au deschis ambele cavități nazale. Meritul extraordinar este al mămicii ei care a îngrijit-o cu toată dedicația. Echipa este completă atunci când noi medicii veterinari intervenim, iar proprietarii acasă respectă indicațiile postextracționale. Întotdeauna indicațiile postextracționale se primesc în scris.

Haideți să observăm împreună cum se prezintă plăgile postextracționale la 3 săptămâni de la intervenție. Lipsa comunicării oro-antrale, care reprezenta cel mai mare risc, ne bucură și ne motivează.

Vindecarea - suturi la trei săptămâni

Mulțumim și pe această cale, proprietarei care a făcut posibilă această vindecare favorabilă după manoperele de stomatologie veterinară. Grija oferită și respectarea cu strictețe a indicațiilor noastre au avut o mare importanță. Fanta azi ne zâmbește fericită, fără dureri dentare și cu poftă de mâncare!

Vindecarea după trei saptămâni

Fanta nu este singurul nostru caz care ar putea să exemplifice vindecarea după manoperele de stomatologie veterinară la vârste înaintate. Este însă, prin amploarea intervenției și posibilele complicații postoperatorii, cel mai spectaculos caz din ultima perioadă.

Din Cluj-Napoca, vă dorim zile cu soare și fără dureri dentare!

Vindecarea după manoperele de stomatologie veterinara