Skip to main content

Stomatologie veterinară Dentovet la WSAVA 2021 a fost și va rămâne una dintre cele mai frumoase realizări științifice ale noastre din acest an. De aceea, blogul de azi îi este dedicat.

WSAVA reprezintă abrevierea de la WORLD SMALL ANIMAL VETERINARY ASSOCIATION, adică Asociația Veterinară Mondială pentru Animalele Mici de Companie. Este o asociație cu tradiție, iar congresul se află la a 45-a ediție.

WSAVA este organizația care încearcă să transmită informație medicală actualizată tuturor veterinarilor și să șteargă barierele economice. Politica WSAVA implică tarife diferențiate de participare în funcție de rating-ul economic al țării de unde provine participantul. Astfel, accesul la informație este posibil tuturor. Congresul implică o muncă deosebită, fiecărei specializări fiindu-i alocate zile și speakeri recunoscuți la nivel internațional. Întotdeauna se transmite educație medicală continuă actualizată, de o înaltă calitate științifică.

WSAVA 2021 participare Dentovet

Preselecția WSAVA 2021

Congresele de anvergură deschid porțile preselecției celor care doresc să își prezinte munca cel puțin cu un an în avans. Preselecția și anunțul acceptării lucrărilor s-au făcut încă de la începutul anului 2020, înainte de izbucnirea pandemiei. Congresul acesta trebuia să aibă loc, în septembrie 2020, la Varșovia. Pandemia ne-a limitat și a fost replanificat în 2021, în format virtual.

Știind că avem cazuri inedite, la WSAVA 2021 am aplicat cu trei lucrări. Deseori împărtășim cu voi cazurile, atât pe site-ul nostru, la secțiunea Blog, Cazuri, cât și pe paginile noastre de social media: Facebook, Instagram și Twitter Dentovet.

Iubim ceea ce facem, studiem enorm, iar cursurile de specialitate la savurăm chiar dacă 90% din informația prezentată ne este familiară. Vorbim aceeași limbă a stomatologiei veterinare alături de colegii noștri americani sau europeni. Probabil vorbim aceeași limbă și cu colegii asiatici sau ruși, însă ei împărtășesc mai puțin din cazuistica lor, care este și ea foarte bogată. În momentul în care vă scriem blogul, avem două pre-comenzi la niște cărți de specialitate care urmează să fie publicate în acest an. În decembrie anul trecut, patru cărți de specialitate au ajuns să fie citite din scoarță în scoarță, cu an de apriție 2020, în Statele Unite ale Americii. Colega noastră, a terminat un curs organizat de J. Gawor și C.Tutt. cu o săptămână înainte de WSAVA 2021. La finalul cursului s-a dat examen și o foaie matricolă cu segmentele studiate.

Cazurile Dentovet la WSAVA 2021

Cazurile noastre au fost alese special pentru un asemenea congres. Am dorit să prezentăm cazuri inedite, conștienți fiind că există un comitet de selecție exigent. Am avut permanent obiectivul să punem România pe harta stomatologiei veterinare la loc de cinste.

Astfel că, fiind conectați la ce este nou, testat și însușit, știți bine că noi avem mintea mereu deschisă la opțiuni alternative terapeutice. Facem acestea pentru ca pacienții noștri să se recupereze mai repede, să își păstreze dinții pe arcadă mai mult timp, dar să rămânem în costuri rezonabile pentru proprietari.

Cu toate acestea, folosim dioda laser chirurgicală, atât de apreciată de Jerzy Gawor în cursurile de stomatologie veterinară, fără costuri mari. Apropos de dioda laser. În cursurile de stomatologie veterinară, ni s-a atras atenția de mai multe ori că vorbim despre o diodă laser chirurgicală, nu despre cea terapeutică. Am zâmbit, pentru că noi, de trei ani folosim, cu succes, la Dentovet dioda laser chirurgicală, una chiar de top, de la Biolase.

Vârfurile noastre de lance, trimise pentru prezentarea la WSAVA, au fost două cazuri rezolvate cu laser și un caz de chirurgie dentară de înaltă specializare, adică o rezecție apicală a unui carnasier.

Vestea acceptării lucrărilor noastre ca postere a fost primită cu multă bucurie. Însă, nimic nu poate să egaleze sau să descrie în cuvinte sentimentele trăite duminică, după deschiderea Congresului. Atunci am constatat că la Secțiunea Dentistry, dintre cele cinci postere expuse, trei erau ale noastre. Celelalte două postere expuse erau studii sponsorizate de firme mari din domeniu. Noi, o echipă formată din trei medici, din inima Ardealului, într-adevăr cu universități cu tradiție absolvite, aveam trei postere, la congresul WSAVA 2021.

Articolele științifice pe site-ul Dentovet

Așa cum v-am obișnuit, Platforma Dentovet.ro se dezvoltă permanent. Începând de această săptămână, în secțiunea Despre noi am dezvoltat Capitolul Articolele științifice. Găsiți aici parte dintre articolele noastre științifice, inclusiv participarea Dentovet la WSAVA 2021.

WSAVA 2021 participare Dentovet

WSAVA 2021

Am dezvoltat pe platformă acest conținut pentru a răspunde mai bine interesului științific față de Dentovet a colegilor și pacienților noștri.

Legat de ilustrarea materialelor noastre, am reușit să implementăm și sunetul care a însoțit prezentările noastre virtuale de la WSAVA 2021.

Cum veți putea recunoaște, credem că am adus puțin din sufletul românesc la acest congres mondial.

Dorim să vă mulțumim pentru prezență, încredere și comunicare.

Victoria noastră este și a voastră!

WSAVA 2021 Dentovet