Skip to main content

Stomatologie veterinară Dentovet – noutăți, este un blog al ultimilor opțiuni terapeutice oferite de noi. Reconstrucția directă a caninilor fracturați la feline a fost o soluție care a stârnit multe reacții în mediu online. Bucuria noastră a fost imensă pentru că a fost trigger-ul reacțiilor internaționale.

Mulți colegi, atât din Europa, cât și de pe alte continente, au decis că este momentul să ne cunoaștem în mod virtual și să ne felicite. Mai mult, am putut să schimbăm idei și linii terapeutice. Am fost impresionați de cuvintele frumoase și de faptul că ne urmăreau cazurile de atâta vreme. Abia așteptăm congresele de stomatologie veterinara live, astfel încât să materializăm aceste discuții și față în față.

Cazul care aduce noutăți în stomatologia veterinară

Cazul care a pornit scânteia a fost unul căruia îi rezolvasem partea de endodonție în vară. Consecutiv unei căderi de la înălțime, pacientul nostru și-a fracturat caninul stâng superior, cu deschiderea camerei pulpare. Vă reamintim etapele intervenției, publicate atât pe contul nostru de Instagram, cât și cel de Facebook.

Colaj endodonție stomatologie veterinara la pisica

Părinții lui și-au dorit o coroană de zirconiu pentru el. Intraoperator, în momentul preparării dintelui pentru coroană, porțiunea restantă coronară s-a fracturat cominutiv, periclitând retenția pe termen lung a coroanei dentare. Am decis să amprentăm situația și să analizăm pe model fezabilitatea pe termen lung a unei construcții protetice. Din păcate, rezultatul a fost negativ, așa că am pornit să căutăm alte soluții. Nu indicăm extracții atunci când nu e cazul. Ne luptăm pentru fiecare unitate dentară!

Soluția a venit din stomatologia generală, optând pentru o reconstrucție directă în cabinet. Treabă migăloasă, cu etape sensibile la tehnica de lucru, dar care ne-a adus unica soluție în situația dată. Colegii noștri de la Clinica Veterinară Calvaria au fost atât de fascinați, încât au postat în timp real pe pagina lor de Facebook o secvență de lucru.

Vă lăsăm să admirați frumusețea rezultatului!

interventie stomatologica veterinara la pisici

Reacțiile internauților specializați în stomatologie veterinară la postarea noastră

Reacțiile internauților specializați în stomatologie veterinară nu au întârziat să apară. Ne plac soluțiile inovatoare și ne place să deschidem drumuri. Aprecierile celor care fac stomatologie veterinară de înaltă calitate atât în Europa, cât și pe alte continente, ne onorează și ne obligă să ținem steagul României sus pe harta stomatologiei veterinare internaționale. A fost extrem de emoționant să primești o avalanșă de reacții pozitive de la oameni pe care îi urmărești, îi admiri. Dintr-o dată, s-a spart gheața și discutam ca între colegi. Ni s-a cerut opinia în cazuri cu diagnostice diferite, raportându-le ce soluții am aplicat noi în situații similare. Pentru noi, cei de la Dentovet, au fost niște ore intense de schimburi de informații, în care ne-am amintit de Utrecht și de expoziția de produse stomatologice veterinare din cadrul congresului.

Stomatologie veterinară Dentovet – noutăți x 2

Legea seriilor se aplică la noi în cabinet, de minune. Un alt motan năzdrăvan s-a prezentat tot cu o fractură de canin, la nici o zi după primul. De această dată,  dintele implicat a fost caninul superior stâng. Am aplicat metoda reconstrucției coronare directe, iar rezultatul îl puteți observa mai jos.

Foto colaj stomatologie veterinara pentru pisici

Din Cluj-Napoca vă dorim zile cu soare și fără dureri dentare!

Stomatologie veterinara Dentovet - final