Stomatologia la iepuri este un subiect cunoscut de mulți posesorii de iepuri, însă prea puțin abordat. Atunci când la DentoVet deschidem un nou capitol, ne place să o facem cu responsabilitate. Cererea proprietarilor de iepuri a fost mare, în consecință am ales să facem un curs de specializare pe această temă. Acolo, am văzut exact ce instrumente avem nevoie, ce tehnici de lucru trebuie să folosim și am asimilat multe informații deosebit de utile pentru a putea ajuta și iepurașii din punct de vedere stomatologic. Colegii mei, au experiență vastă în ceea ce privește anestezia la iepurași. Din păcate, prin aducerea lor în proximitatea noastră, ca animale de companie, hrana lor s-a modificat în detrimentul dinților. Hrana artificială nu reușește să abrazeze dinții în ritmul în care aceștia se abrazează în sălbăticie. Trebuie să aibă mereu bucăți de lemn, ramuri netratate de lemn și alte obiecte dure de ros, astfel încât mediul lor natural să fie reprodus.

Instrumentar pentru stomatologia la iepuri

Stomatologia la iepuri nu se poate improviza. Fiecare instrument își are rolul lui și tehnica lui de folosire. Măsuța pe care se așează rozătoarele este una specială, care îl ajută pe operator să protejeze pacientul de eventuale incidente. Nu se poate discuta de stomatologie veterinară fără anestezie. Se lucrează cu instrumente cu potențial ridicat de tăiere, iepurașii sunt fricoși, nu vorbim același limbaj, deci pentru binele tuturor este mult mai bine ca procedura să se desfășoare în condiții de securitate.

Stomatologia la iepuri - instrumentar

Cazul Zero în stomatologia la iepuri

Stomatologia la iepuri în cabinetul nostru a debutat vineri cu Otto. Atât el, cât și noi, am fost fericiți. El, că a scăpat de o problemă serioasă, noi că am putut să îl ajutăm.

stomatologie veterinara iepuri
stomatologie veterinara iepuri

Atunci când există know-how-ul și echipamentele necesare, munca devine plăcere. Haideți să urmărim împreună trezirea din anestezie, cu masca de oxigen la purtător.

Din Cluj-Napoca, vă dorim seri de vară frumoase și fără dureri dentare!

Stomatologie pentru iepuri - final de la Cluj