Skip to main content

Retrospectiva 2020 la Dentovet stomatologie veterinară este o tradiție. Așa cum v-am obișnuit, ultima săptămână din an vine să prezinte realizările noastre. Marcăm, astfel, momente importante care să ne motiveze pentru 2021.

Retrospectiva medicală a anului 2020 la Dentovet

Finalul anului pe noi ne pune în fața cifrelor. Sunt singurele care contează. Aceste cifre nu ar fi fost posibile fără sincronizarea și unitatea echipei interdisciplinare de stomatologie veterinară existente. Cea mai utilă și mai importantă investiție a anului 2020 a fost anestezia inhalatorie. Acesta a fost pasul care a adus confort atât pacienților, cât și echipei medicale.

Dr veterinar Andreeaa Marincus anestezie
Adrian Toma

Datorită aparaturii, a tehnicilor de lucru, a cunoștințelor medicale solide, cifrele noastre arată astfel:

Numărul total de pacienți cu intervenții stomatologice veterinare la Dentovet a fost de 339 în anul 2020. Dintre aceștia, 113 au fost pisici, 222 câini, 3 iepurași și o căprioară. Gândiți-vă că toți aceștia au fost examinați, li s-a indus anestezia, li s-au executat manoperele chirurgicale stomatologice, s-au trezit și au fost urmăriți în timp. O muncă imensă care a fost posibilă doar datorită comunicării extraordinare existente între noi, membrii echipei, și doar datorită empatiei de care dă dovadă fiecare membru al acesteia.

Pacienți pe specii la Dentovet - stomatologie veterinara

Extracții dentare efectuate în cabinetul nostru, în anul 2020, au fost în număr de 2066. Numărul total de extracții dentare efectuate la pisici a fost 897, iar în cazul câinilor, 1169. Ca o curiozitate, în luna noiembrie am efectuat 477 extracții. Recunoaștem, suntem clienți fideli ai firmelor care comercializează isofluran, fire de sutură resorbabile, comprese sterile și ser fiziologic. 🙂

Extracții pe specii

Am putut să optăm pentru tratamente conservative în anumite cazuri. 98 de canale radiculare au fost tratate endodontic: din care 14 canini pentru pisicuțe și 70 de dinți atât monoradiculari, cât și pluriradiculari, pentru câini.

Pacienții noștri au venit din județele Bihor, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Alba, Mureș, Bistrița-Năsăud, Sibiu, Caraș-Severin, Hunedoara, Brașov, Suceava, Harghita, Covasna, Constanța și București.

Harta Dentovet - stomatologie veterinara

Manopere speciale care confirmă calitatea serviciilor oferite la Dentovet

Rezecții apicale la pisică

Ianuarie aducea primul caz de rezecții apicale la pisică. Cazul merge bine, unind stomatologia veterinară existentă la nivel internațional cu cea din România. Indicațiile pentru rezecție apicală trebuie, însă, să fie cele corecte.

Colaj rezectie apicala la pisicai

Rezecții apicale pentru carnasieri la câine

Aceste manopere nu mai reprezintă o noutate pentru noi. Le efectuăm din 2019, continuând cu succes și în 2020.

Sutura rezectie apicala

Reducere fracturi maxilare post-traumatisme

Fericirea salvării pisoiașului venit cu traumatism post accident de mașină a fost una de nedescris în cuvinte. Ne vom aminti cu drag de el și peste ani.

Reducere fracturi

Reconstrucții coronare ale caninilor fracturați la pisică

Prin aceste manopere, la Dentovet, pacientul pleacă acasă cu reconstrucția realizată în cabinet, în aceeași ședință cu tratamentul endodontic.

Reconstructii coronare

Obturații coronare fără implicarea camerei pulpare

Câinii fac rar carii. Atunci când toți factorii predispozanți se conjugă, există situații în care apar cariile. Noi, din totalul de 222 de câini tratați, am găsit un singur caz cu 2 căriuțe. Dar, susținem că situațiile sunt excepționale, iar animalele de companie nu prezintă carii.

Carii dentare la caini

Coroane dentare metalice

Anul acesta am realizat un număr de șase coroane pentru niște câini năzdrăvani…

Coroane dentare metalice la caine

Ortodonție interceptivă

Este singura ramură a ortodonției cu care noi suntem de acord. Pentru aceasta, prezența la stomatologul veterinar trebuie să se facă imediat după erupția definitivilor. Intervențiile la 9 luni sau mai târziu, peste 1 an, își vor găsi o rezolvare funcțională. Susținem manoperele cu traumă minimă și câștig pe termen lung pentru pacienții noștri.

Ortodontie interceptiva

Epitelizarea situs-urilor postextracționale în administrarea de chimioterapice

Realizarea extracțiilor în timpul administrării chimioterapicelor atrage după sine o vindecare deficitară. Mai mult, mucozita necrozantă determinată de chimioterapice, reprezintă o realitate prezentă în majoritatea cazurilor. În cabinetul nostru am reușit să epitelizăm o situație complicată post-extracțională asociată cu administrarea chimioterapicelor.

● Epitelizarea sinusurilor postextracționale în timpul utilizării chimioterapicelor

Dentovet.ro și rețelele sociale

Dr. Raluca Nedelea pe retelele sociale

Ne place să prezentăm munca noastră pentru a sensibiliza proprietarii la suferința în tăcere a copiilor patrupezi, dar și pentru a prezenta acestora serviciile de stomatologie veterinară premium existente, de acum, și în România.

Dentovet.ro a ajuns la generația 3.0. A devenit o platformă polivalentă pe care putem dezvolta orice tip de conținut.

Calitatea conținutului produs de noi este validată de:

Am ajuns la aproape 8000 de urmăritori. Anul acesta am postat 712 materiale. Postările noastre au generat 4311 aprecieri. Am numărat peste 270.000 interacțiuni cu postările noastre.

Avem 7250 de urmăritori, cifră rotundă, chiar astăzi. Anul acesta am postat 680 materiale. Postările noastre au generat peste 40.000 aprecieri. Tag-ul nostru #stomatologieveterinara are peste 1000 de postări.

În anul 2020 am produs 12 materiale noi. Acestea au adunat peste 500.000 vizionări, peste 30.000 ore de vizionare și am depășit 3600 abonați. Anul următor vom trece la producția 4K.

Dentovet 2020 în Media

A fost anul unor dragi prietenii materializate pe Facebook, într-un Live la DADA Animals. Am putut, astfel, să sensibilizăm publicul la semnele durerii dentare și la manoperele profilactice în stomatologia veterinară. Mulțumim DADA Animals pentru invitație și vă dorim un 2021 excepțional!

Anul 2020 a fost un an în care împreună cu cel mai mic copil patruped, Nano, am fost prezenți la ProTV, la emisiunea Vorbește lumea. Am avut 8 minute în care am putut transmite importanța periajului dentar iubitorilor de copii patrupezi.

Pentru ca suferința în tăcere a animalelor de companie să se scurteze am ales să colaborăm cu o platformă media de impact în rândul iubitorilor de patrupezi. Astfel, la două săptămâni ne propunem să prezentăm cât mai multe aspecte legate de patologia cavității orale și importanța acesteia în viața de zi cu zi.

Dentovet la manifestările științifice

Retrospectiva 2020 Dentovet nu putea lăsa la o parte activitatea științifică. Anul 2020 a adus cu el pandemia restricționând manifestările științifice. Însă, la Simpozionul organizat de USAMV on-line, am participat cu o prezentare orală. Mai apoi, lucrarea noastră a fost publicată în BUASVM, indexat ISSN.

Toate celelalte congrese, respectiv Congresul European de Stomatologie Veterinară, unde avem de prezentat 3 lucrări orale, respectiv WSAVA cu alte 3 lucrări acceptate, s-au amânat pentru 2021.

Vom fi prezenți, reprezentând cu mândrie România!

Retrospectiva 2020 Dentovet la final

2020 a avut restricțiile pe care cu toții le-am resimțit, dar pentru stomatologia veterinară a fost un an bun. A fost un an în care tocmai datorită pandemiei atenția părinților de copii patrupezi a fost îndreptată către ei. Această atenție, coroborată cu ieșitul în spațiul public și explicarea problemelor pe înțelesul tuturor, precum și necesitatea izolării, implicit creșterea timpului petrecut în fața calculatorului, a făcut ca suferința a 339 de animale de companie să înceteze. Acest lanț trebuie văzut în ansamblul lui.

Durerea apare, copilul patruped încearcă să transmită semnele durerii, mascându-le în același timp, părintele informat sau sensibilizat de cunoștințe identifică, se prezintă în cabinetul nostru de stomatologie veterinară unde diagnosticul corect, împreună cu manoperele efectuate, reușesc să restabilească calitatea vieții pacienților noștri.

Numărul extracțiilor pe care vi l-am enunțat mai sus nu trebuie să vă șocheze. Acestea s-au realizat doar atunci când nu a existat o altă soluție terapeutică. Suntem conectați la nou. Oferim soluții alternative atunci când se poate. Numărul mare de extracții reflectă stadiile avansate ale patologiile orale care ni s-au prezentat. În 2020 am lucrat pe numeroase cazuri aflate în stadiu avansat de boală parodontală, de resorbții dentare, de fracturi dentare complicate. Multe dintre aceste cazuri s-au prezentat la vârste respectabile de 16 ani sau chiar 17 ani și jumătate.

Echipa Dentovet

Colegii mei, dr. veterinar Adrian Toma și dr. veterinar Andreea Mărincuș, merită toată admirația și tot respectul. Ei sunt cei care se ocupă de tot ce înseamnă inducere anestezie, menținerea acesteia și revenirea din anestezie. Sunt ca niște piloți care urmăresc funcțiile vitale, sunt conectați la pacient și aparate. Restul echipei este ca un stupar care muncește și este atent secundă de secundă la pacientul aflat în operație.

Le mulțumesc tuturor, pe această cale, pentru cele peste o mie de ore muncite împreună în 2020. Le mulțumesc pentru implicarea în fiecare caz. Le mulțumesc pentru educarea lor continuă și up-date-area cu noutățile în domeniu. Le mulțumesc pentru orele petrecute peste program de atâtea ori, fără să văd urmă de deranj pe fața lor.

Vă mulțumesc!

Perspective pentru 2021

Retrospectiva Dentovet nu a cuprins proiectele începute în 2020 și încă în derulare. Acestea așteaptă finalizarea pe începutul anului 2021.

Promitem să vă surprindem!

Singurul nostru gând care ne călăuzește este ca suferința în tăcere datorată problemelor dentare să fie identificată și tratată mult mai devreme.

Vă dorim un 2021 cu zile cu soare și fără dureri dentare!

Retrospectiva 2020 la Dentovet - stomatologie veterinara