Oradea, Vatra Dornei, Reghin, Târgu-Mureș, Ploiești sunt orașe care ne-au acordat încrederea în această săptămână. Bineînțeles, toți aceștia au fost tratați alături de pacienții locali clujeni. Pacienți frumoși, cu cazuri complexe care și-au găsit rezolvarea în cabinetul nostru. Trebuie să recunoaștem că suntem plăcut impresionați. Găsim oameni care gândesc și își iubesc animalele de companie în maniera în care și noi le iubim pe ale noastre. Kilometrii nu reprezintă un obstacol pentru a ajunge în data și la ora programării.
Provocările săptămânii la Dentovet din Oradea, Vatra Dornei, Reghin, Târgu-Mureș, Ploiești
20 este numărul pacienților procesați de noi în această săptămână. Doi dintre aceștia prezentau grave probleme cardiace, dar anestezia generală s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță. Cu toții au trecut cu bine peste intervenții. Am avut o paletă largă de manopere din toate ramurile stomatologiei veterinare: endodonție, chirurgie, odontologie, parodontologie și ortodonție.
Cazurile de endodonție
Pentru noi, cei de la Dentovet, care iubim stomatologia în toate aspectele ei, endodonția reprezintă state-of-art-ul nostru. O iubim și o practicăm la un nivel internațional, după ultimele protocoale. Atunci când reușești să ajungi să tratezi un canal radicular pe toată lungimea lui, după ce inițial era permeabil doar ⅔ reușești să ai o zi minunată. Endodonția este ramura în care te poți exprima profesional amplu. Câte canale radiculare am tratat? 22 de canale radiculare au fosta tratate în cabinetul nostru, în această săptămână.
Vă prezentăm mai jos câteva aspecte din cadrul acestor manopere.
Cazurile de chirurgie orală
Cazurile de chirurgie orală au implicat tehnici de extracții chirurgicale și de închideri de comunicări oro-nazale. La câinii de talie mică, cantitatea de os în care sunt implantați dinții este mult redusă, în consecință, pungile parodontale favorizează comunicările oro-nazale la nivelul caninilor sau fracturile mandibulare.
Unul dintre cele mai ample cazuri de chirurgie, a fost cel venit din Ploiești și ale cărui fotografii intraoperatorii le-am postat pe rețelele de socializare.
În cazul lui, pungile parodontale mari, pe fața vestibulară a rădăcinilor reprezentau puncte de minimă rezistență în os în cazul unui eventual traumatism. Amintiți-vă de Puggy, aici.
Numărul total de extracții efectuat de noi în această săptămână este de 115. Pentru că extracțiile reprezintă manopere pur tehnice, nu vă vom prezenta imagini intraoperatorii. Dorim însă să vă prezentăm cum, a doua zi, după închiderea a două comunicări oro-nazale și 27 de extracții efectuate, cu probleme cardiace mari, ajuns acasă la Oradea, pacientul nostru se alimenta corespunzător, reușind să își ia chiar și pastiluțele pentru inimă.
Cazurile de parodontologie simplă
Cazurile de parodontologie simplă, adică strict de detartraje profilactice și igienizări profesionale și care nu implică alte manopere, au fost în număr de cinci. De obicei nu le postăm, pentru că sunt manopere uzuale, care implică mai mult tehnică de anestezie. Însă, de când cu aparatul de detartraj piezoelectric, timpul lucru s-a redus considerabil. Adică vorbim de 10-15 minute în cazul câinilor și 5-10 minute în cazul pisicuțelor. Noua noastră achiziție, pe care furnizorii îl promovează ca fiind cel mai nedureros aparat de detartraj, noi îl încadrăm în cel mai rapid și cel mai eficient aparat de detartraj existent pe piață. Astfel, timpul de anestezie scade, venind în întâmpinarea dorințelor părinților copiilor patrupezi, de a reduce timpul de anestezie.
Haideți să vă arătăm un colaj cu un detartraj făcut de noi!
Cazurile de ortodonție
Ortodonția este un punct sensibil în stomatologia veterinară. Justificarea ei este atunci când vorbim despre funcționalitate, vârstă tânără și părinți motivați, dornici să facă echipă cu noi.
Vă prezint mai jos cazul unei pisicuțe pe care o avem în tratament. Nu este un caz ușor, dar dorim să aliniem ortodonția stomatologică veterinară românească la standarde internaționale. Promitem să revenim cu rezultate. Noi, antecedente avem pe aceeași patologie, rezolvată cu succes, aici.
De această dată, poziția caninului este mult mai palatinală. Despre celelalte cazuri în lucru vă vom spune cu altă ocazie.
La final, vă dorim zile cu soare și fără dureri dentare, alături de câțiva dintre pacienții noștri!