Skip to main content

Oameni deosebiți, pacienți minunați

Oameni deosebiți, pacienți minunați – aceasta a fost săptămâna mea de stomatologie veterinară. Vă fac un mic review al cazurilor de săptămâna aceasta și vă asigur că toți pacienții mei sunt cum am afirmat în titlul articolului.

Sâmbăta trecută am început cu două pufoșenii albe, frumoase, mamă și fiică venite la detartraj stomatologic pentru catei. Cu această ocazie, junioara, la 1 an și 7 luni s-a despărțit de premolar. De obicei la rasele mici de catei se întâlnește persistența temporarilor.

Au doi părinți iubitori și deosebiți. Tineri căsătoriți, care m-au impresionat prin profunzimea sentimentelor și atenția deosebită pentru nevoile celor două piticițe din viața lor. Oameni deosebiți și pacienți minunați!

Nadir

Sâmbăta trecută am tratat și caninii lui Nadir. Mari, frumoși, dar și mai frumos el. Un ciobănesc german superb, echilibrat, iubit enorm de ai săi părinți. Și atunci când spun enorm, nu exagerez. În plus, înțeleg sentimentul. O întreagă echipă medicală veterinara s-a mobilizat, Nadir fiind bradicardic. Așa că, pe lângă colegii mei cu care sunteți obișnuiți, specialistul cardiolog veterinar, dr. Iuliu Scurtu a asistat intervenția noastră. 

Nadir - pacient

Taz

Marți am cunoscut un cățel minunat, cu o poftă de viață imensă, un exemplu viu de mers înainte indiferent de greutățile care îți apar pe parcurs.

Și el și Nadir s-au jucat cu pietrele. Ambii au avut caninii fracturați, dar spre fericirea lor și a părinților lor am reușit să salvăm dințișorii. Ce poate fi mai frumos decât să îți vezi pacientul cu jucărioara în gură, la 24 de ore de la intervenție?

Taz

Miercuri am avut o frumoasă bichoniță doar la un detartraj pentru catei, de rutină, însă cu o familie la fel de iubitoare ca a celorlalți. Un simplu incisiv central inferior a trebuit să o părăsească.

Sâmbăta a fost ziua cea mai animată a săptămânii.

Dusty

Am început cu Dusty. Cum care Dusty? Îl știți de la proiectul Lady. Am avut de închis o comunicare oro-antrală. În prima ședință sinusul fiind plin cu secreții purulente nu s-a putut vindeca per primam. Ieri însă, am închis în două planuri comunicarea, fiind convinși că Dusty ne dă din nou o lecție de viață. Luptă și mergi înainte. Are însă alături oameni inimoși, Asociația pentru protecția animalelor Nuca și Miriam care îl duce la recuperare. E vesel, energic și pozitiv. Atitudinea face diferența. Oameni deosebiți și pacienți minunați!

Dusty

Război

Am acordat și o consultație stomatologica on-line. Prietenul meu vechi, Război s-a decis să își pună mama la încercare. Cum care Război? Nu îl știți pe Război? A fost luni de zile imaginea de profil a paginii noastre pe Facebook. Suntem născuți în aceeași zi și aceeași lună. 15 iunie. E finuțul meu. Am trecut prin multe probleme împreună. Noi împreună cu laserul. Oameni deosebiți și pacienți minunați!

Război curat

Azi-noapte s-a jucat cu o sticluță cu ojă și s-a pregătit de o nouă zi. Zorro reloaded.

Război cu ojă, ca după război
bria

Bria a sărbătorit 10 ani și 10 luni la cabinetul stomatologic veterinar. Și asta nu e tot! Știți cine e mămica ei? Andreea Cacovean. Suntem născute în același an, 1978. Le-am admirat mereu din fața televizorului, mereu asociate cu vocea regretatului Cristian Țopescu. Am știut întotdeauna că, în spatele unui succes ca al ei, se află multe ore de practică, de sacrificii, multe ore de sudoare. Am simțit bucuria alături de ele când urcau pe podium și cânta imnul României. Am știut că e un loc muncit și meritat. Nu mi-am imaginat nici o clipă că o voi cunoaște pe Andreea Cacovean și mai mult, voi putea să îi fiu de folos.

Bria, avea fractură necomplicată la nivelul unui carnasier. În zilele următoare veți vedea și cazul pe platformă, însă până atunci vă ofer o fotografie cu noi.

Andreea Cacovean, Raluca Nedelea și Andreea Mărincuș

Oameni deosebiți și pacienți minunați!

Thor

Ultimul pe ziua de azi, a fost un pisoi venit de departe, din Bistrița, ajutat de o doamnă minunată. Thor, 7 luni, cu accente de pisică norvegiană avea o parodontită marginală juvenilă. Laserul ne-a salvat și de această dată. Nu poți să nu îl iubești. Este minunat și adoptat în Germania. În ianuarie își va cunoaște noua familie. Până atunci, doamna Cati are grijă deosebită de el. O persoană sufletistă, un om bun și minunat.

Thor 1 - pacient
Thor 2 - pacient

Așa cum ați putut vedea, am norocul să am pacienți minunați cu oameni în jurul lor care sunt adevărate surse de energie pozitivă. Vă mulțumesc tuturor pentru încredere, vă mulțumesc pentru puritatea sufletului vostru cu care ajutați și sunteți alături de îngerașii patrupezi, fiind atenți la nevoile lor. Atenția, empatia și dragostea care le-o purtați v-au ajutat să diagnosticați și să ne găsiți astfel încât viața lor să fie fără dureri dentare.