Skip to main content

O săptămână reușită…

O săptămână reușită așa a fost săptămâna noastră. Săptămâna noastră a fost plină de muncă și de pacienți fericiți.

Săptămâna a fost una a felinelor.

Am început cu un caz în care a trebuit să realizăm extracții dentare subtotale la o pisica, după confirmarea radiologică veterinara. Norocul nostru a fost aparatul de piezochirurgie veterinara, obținând un timp scurt de lucru, cu traumă minimă pentru pacient.

O săptămână reușită - extracții subtotale

Am avut apoi două pisicute venite din Bistrița pentru laser-terapie gingivală veterinară.

Pe Thor îl știți, a devenit celebru prin fotografia în care ne admira mascota. El este la a doua ședință de laser-terapie. Astfel, am obținut o îmbunătățire semnificativă a parodontopatiei juvenile. În consecință a și plecat spre o viață mai bună, fiind adoptat intracomunitar.

Thor - medic stomatolog

Pisicuta Bella are și ea o gingivită care necesită ținere sub observație în timp și investigații suplimentare. Ca și primă intenție terapeutică, i-am realizat și ei laser-terapie pentru că sterilizarea pungilor parodontale cu laserul îmbunătățește starea locală, reducând septicitatea și implicit inflamația.

Bella - o săptămână reușită

Am avut apoi un motan frumos, de aproximativ 8 ani, dar cu probleme serioase dentare. Caninul superior avea un chist dentar circumscris acestuia, cu tăblie osoasă suflată și senzație de minge de ping pong la decolarea periostală. Dintele avea o mobilitate exagerată, și la fiecare mișcare a lui, pompa puroi atât în cavitatea orală cât și în fluxul sanguin.

O săptămână reușită - canin problematic la pisică
Labută fericită

Datorită perspicacității doamnei Doctor Veterinar Andreea Mărincuș vă putem prezenta persistența de canini temporari la pisică.

O săptămână reușită - persistență de canin temporar

De asemenea, tot din categoria fotografii deosebite vă prezentăm bălțatul de Transilvania.

O săptămână reușită - Bălțatul de Transilvania 1
O săptămână reușită - Bălțatul de Transilvania 2

Pacienți mulțumiți la control

Poate cel mai important eveniment al săptămânii a fost reîntâlnirea cu Marele Blând.

Săptămâna trecută ne punea în priză pe toți. Norocul lui a fost domnul Doctor Veterinar Toma Adrian care a observat o problema des întâlnitî la câini – dinții roz. Diesel nu mâncase de o săptămână. Refuza hrana indiferent de ce i se oferea. Având o implantare osoasă bună și vorbind despre niște dinți importanți în ergonomia cavității orale nu am stat pe gânduri în alegerea opțiunii terapeutice. Tratamentele endodontice au fost realizate conform standardelor, iar Bernie, cum îmi place mie să îl alint, având memoria durerii, a început să mănânce hrană uscată abia la 48 de ore de la intervenție.

Cel mai frumos moment a fost acela când revăzându-mă și recunoscându-mă mi-a dansat de bucurie, insistând să reintre în cabinetul stomatologic veterinar Dentovet. Nimic nu poate descrie sentimentul pe care l-am trăit în acele momente. Era un alt câine. Din câinele trist, supărat devenise extrem de vesel, de binedispus, de jovial și dorea să reintre în cabinetul stomatologic. 

O săptămână reușită pentru mine este o săptămână în care faci ceea ce îți place fără să te uiți la ceas, fără să precupețești manopere, ai și dotarea necesară și în care reușești să alini suferințe.

O săptămână reușită - mulțumiri