Skip to main content

Implant rupt și înlocuit la câine este o temă inedită, dar și unică. Ea este tema blogului Dentovet de astăzi.

Timpul nu ne permite să vă ținem la curent cu toate noutățile din cabinet. Însă, suntem conectați la tot ce înseamnă nou în lumea stomatologiei veterinare internaționale. Stomatologia umană ne impune să ținem pasul cu tot ce este nou și util pentru prietenii noștri patrupezi. De acolo, implementăm tehnici adaptate în situații complicate la care stomatologia veterinară încă nu are răspunsuri.

Implant rupt și înlocuit la câine este o premieră, neraportată încă de nimeni.

Implanturile dentare la Dentovet

La Dentovet avem inserate cu succes 22 de implanturi și protezate mai mult de jumătate.

Toate implanturile inserate au o stabilitate primară foarte bună.

Am pus implanturi dentare la câini veniți sute de kilometri din Europa, nu doar din România. Acest lucru ne dă încredere și ne confirmă drumul bun ales de noi. Respectăm cu strictețe protocoalele operatorii. Nu facem rabat de la tehnica de lucru, aparatură și materiale. De la alegerea candidatului pentru implant, la alegerea dimensiunilor implantului, a protocolului de frezare in os, la alegerea momentului optim de protezare a implantelor, toate acestea sunt detalii care fac diferența pentru un succes predictibil.

În zilele care urmează, vom completa alte cazuri de implanturi dentare, astfel încât să aveți imaginea care ne desenează zâmbete pe fețe.

Implant rupt și înlocuit la câine

Implant rupt și înlocuit la câine este un caz care ar pune în dificultate chiar și pe un implantolog cu experiență. Pacientul nostru avea inserat și protezat un implant dentar.

Într-o zi în care au concurat toți factorii nefericiți, nu au fost respectate indicațiile postinserție pentru coroana de pe implant. Un os buclucaș a reușit să realizeze un braț de pârghie atât de puternic, încât să rupă gâtul implantului, împreună cu șurubul intern.

Implantul rupt - soluții terapeutice

Exista doar o singură soluție, explantarea. Pentru cunoscători, explantarea se termină cu lipsă osoasă semnificativă, nepermițând inserarea unui alt implant imediat.

Proprietarii își doreau tot ce este mai bun pentru copilul patruped, solicitându-ne o nouă reinserție cât mai repede cu putință.

La momentul examinării, reinserția în aceeași ședință a unui alt implant părea o utopie.

Dar, am început intervenția, am încercat să fim minim invazivi și să conservăm cât mai mult din os. Am și reușit aceasta.

Am sărit în sus de bucurie, atunci când am constatat că suntem în situația fericită să reinserăm un implant dentar în aceeași intervenție.

Bucuria a fost și mai mare atunci când la aplicarea instrumentului acre măsoară stabilitatea primară am avut valori de 85/89.

Manopere bine făcute, măsurate obiectiv sunt cele pe care le urmărim la Dentovet.

Stabilitatea implantului la inserție fiind de 85/98, mai mare de 75, ne-a permis să și amprentăm dintele și să îl dăm în lucru, salvând etape intermediare.

Protezarea implantului rupt

Protezarea pentru implantul rupt și înlocuit s-a realizat imediat. Protezarea imediată înseamnă că nu am mai așteptat perioada de osteointegrare. La protezare, implantul avea o stabilitate de 86. O variație minimă a stabilității implantului poate exista în primele trei luni. Deci, o scădere de la 89 la 86, nu ridică probleme.

Trebuie să recunoaștem că dintele inserat, un dinte pe zirconiu, este o mică bijuterie marca Dentovet. Acesta reproduce inclusiv colorația gingiei pacientului.

Mulțumirile pacientului au fost pe măsura eforturilor depuse. Respectăm confidențialitatea cazurilor noastre.

Din Cluj-Napoca vă dorim zile cu soare și fără dureri dentare. Dacă însă vă confruntați cu o situație dentară sau cranio-facială complicată, nu ezitați să ne contactați.

Împreună găsim soluții!