Skip to main content

Halloween Dentovet se vrea un blog altfel. Este un blog al toamnei cu dovleci, dar și cu unul dintre cele mai spectaculoase cazuri ale noastre, urmărite în timp.

Halloween la Dentovet de-a lungul timpului

Halloween la cabinet de stomatologie veterinara Dentovet 2016

Încă din copilărie am avut această aplecare spre pictură și lucruri hand-made. A fost unul dintre argumentele decisive în momentul alegerii între pediatrie și stomatologie. Relaxarea și evadarea din cotidian am obținut-o de-a lungul timpului prin desen, culoare și creație. Pe lângă colecția de tablouri cu dinți, atât pentru stomatologia umană, cât și pentru stomatologia veterinară, mai am acasă o colecție de tablouri cu scoici.

În 2016 începeam să mă joc cu sculptura dovlecilor și reflexia luminilor. Fascinația luminițelor care dansează în noapte, oferind bucurie sufletului m-a determinat să continui. Îmi place să surprind frumusețea vieții, de aceea nu am sculptat niciodată imaginile înfricoșătoare caracteristice Halloween-ului. Dacă mă întrebați dacă sărbătoresc Halloween-ul, vă voi răspunde că nu. Pentru mine Halloween-ul reprezintă o sărbătoare a toamnei, un motiv pentru a sculpta dovleci. Mă trimite în copilărie, unde bunicii mei au încercat să îmi dezvolte aceste abilități. Și dacă tot veni vorba de bunici, Halloween-ul fiind învecinat cu Luminația sau Ziua morților, depinde de regiune, această perioadă a anului mă apropie de ei, mai mult ca oricând. Este momentul crizantemelor, al lumânărilor aprinse, al cimitirelor luminate. Așa că, indiferent de cum numim această perioadă, aș spune că este o sărbătoare a familiei. De exemplu, noi în familie muncim cu toții pentru decorarea dovlecilor. Maggie culege resturile de dovleac crud care sar atunci când sculptez, Nano este mereu curios să vadă ce facem, iar Lady ne supervizează ca o înțeleaptă. Fără ajutorul soțului meu în a-i curăța, cu siguranță ar fi trebuit să aloc resurse duble de energie și timp. Sculptarea dovlecilor reprezintă timp de calitate petrecut împreună. (La câte proiecte avem, îl apreciem din belșug!)

În imaginea de sus aveți creațiile Dentovet din 2016, iar cele din lateral sunt creațiile din 2018.

Halloween cabinetul de stomatologie veterinara Dentovet 2018

Halloween în 2020

Anul acesta am dorit să vă ilustrăm și momente din timpul realizării dovlecilor Dentovet. Îi puteți vedea deja expuși pe rețelele de socializare Instagram și Facebook, dar și în filmul de mai jos.

Stomatologie veterinară la Dentovet

Dentovet cu papusica

Cazul de stomatologie veterinară de Halloween la Dentovet începe în luna mai a acestui an.

Întotdeauna prefer să învestighez, decât să dau automat, ca un roboțel soluții de igienă orală. La examinarea intraorală, depozitele de tartru erau nesemnificative. Mai corect spus, existau, dar nu justificau mirosul gurii. Nici un alt semn clinic nu exista. Pacientul nostru se alimenta, era jucăuș. Examinarea conștientă nu a relevat nimic deosebit, însă examinarea în anestezie generală ne-a șocat. O bucată de lemn rămăsese înțepenit între carnasierii superiori, dislocându-i. Evenimentul nefericit avusese loc cu minim 6 săptămâni anterior, pentru că molarii dislocați, se fixaseră bine în noua poziție. La îndepărtarea bucății de lemn am descoperit o necroză gingivală impresionantă. Am decis să încercăm o soluție inovatoare care ne-a fost prezentată la EVDF Utrecht pe bază de lactoferină. Am avut norocul să avem o colaborare excelentă cu proprietara, care a respectat întocmai indicațiile. La 2 săptămâni aveam o epitelizare superficială, cu apariția primelor pigmentații la nivelul zonei afectate. La 2 luni am decis să intervenim pentru îndepărtarea dinților afectați de traumatism. Am îndepărtat carnasierul drept și ne-am oprit pentru că țesutul reparator, de granulație era nematurizat. Macroscopic pigmentația mucoasei se refăcuse, stratul superficial al mucoasei palatinale era epitelizat, însă era hipersângerând, dovadă clară că încă nu era finalizat procesul reparator. I-am dat timp, încă 4 luni. Sâmbătă am finalizat cazul, cu extracția carnasierului, dar și a molarilor de pe partea stângă maxilară. Aceștia fuseseră mai afectați, necesitând îndepărtarea acestora.

Cazul la doua luni

Sâmbătă am finalizat cazul, cu extracția carnasierului, dar și a molarilor de pe partea stângă maxilară. Aceștia fuseseră mai afectați, necesitând îndepărtarea acestora.

Cazul la cabinetul de stomatologie veterinara Dentovet de Halloween

Din Cluj-Napoca vă dorim zile cu soare și fără dureri dentare!

Halloween la clinica de stomatologie veterinara Dentovet