Skip to main content

Blogul de azi abordează cazurile ultimei perioade de timp, care au fost cazuri de stomatologie veterinară complexe cu final fericit. Ne place să rămânem în legătură directă cu toate cazurile noastre, dar mai ales cu cele complexe.

Vom prezenta câteva dintre cele mai spectaculoase cazuri ale ultimei perioade.

Primul caz complex cu final fericit

Primul caz complex finalizează cazul blogului trecut, cel cu piticul venit din Caracal.

Săptămâna trecută scăpasem de penele rele, însă ”coiful” nu ajunsese la perioada optimă de înlăturare. De când am avut experiențele neplăcute ale nesupravegherii copiilor fără conul elisabetan, nimeni nu scapă de el. Suntem conștienți că este foarte greu să treci printr-o intervenție complexă și toată lumea ta să se revoluționeze. Mai mult, mișcările să îți fie îngrădite, să vrei să te scarpini, să dorești să îndepărtezi toate firele cu care te-ai trezit în gură și să nu poți. Empatizăm cu pacienții noștri și suntem alături de părinți cu sfaturi. Cookie a trecut prin toate etapele postintervenție alături de noi. De la mirosul neplăcut al gurii, la un fir relaxat, la năsucul uscat, am trecut prin toate etapele normale și inevitabile. Comunicarea excelentă cu mămica lui a făcut ca îngrijirile postoperatorii de la distanță să decurgă perfect.

Nimic nu poate egala bucuria pe care am resimțit-o la finalul săptămânii de lucru, atunci când primeam fotografia unui copil patruped fericit. Cookie era senin, fără guler, cu năsucul umed, în vânt. Iată cum, cu probleme hepatice asociate, la 12 ani am reușit să asigurăm o viață fără probleme dentare, fără secreții nazale de cauză dentară.

Primul caz complex de stomatologie veterinara

Al doilea caz complex cu final fericit

Al doilea caz din blogul Cazuri complexe cu final fericit este al unui pacient din rasa schnauzer pitic. Pacienta s-a prezentat pentru o formațiune tumorală gingivală frontală inferioară.

Schnauzer pitic

Ne-am cam speriat când am văzut fotografiile inițiale trimise pe WhatsApp. Numărul cazurilor care ni se adresează pentru formațiuni tumorale a crescut foarte mult, așa cum ați putut observa pe paginile noastre de social media. Înțelegem prioritatea cazurilor cu formațiuni tumorale pentru care, fiecare zi este importantă. Cu toate că agenda era plină a doua zi, am reușit să îi eliberăm un loc. Am excizat formațiunea, trimițând-o pentru analiză morfo-patologică. Cu bucurie am primit răspunsul fericit.  Formațiunea era benignă, fiind vorba de un epulis. Epulis a fost, de altfel, diagnosticul nostru prezumtiv. La 48 de ore de la intervenție se juca liniștită cu sfoara.

Vă invităm să o urmăriți!

Laserul veterinar

Vă prezentăm ultimul caz de stomatologie veterinară al blogului de azi, caz în care am excizat laser o formațiune tumorală de pe limba unui pacient. Formațiunea a fost descoperită întâmplător, la intubarea endo-traheală. Am excizat formațiunea cu laser, rămânând un defect considerabil postintervenție. Rezultatul final ne dă speranța că analiza morfo-patologică va indicaprezența unei formațiuni benigne. Până chiar și o papilă filiformă s-a refăcut, iar defectul rămas postintervenție este unul nesemnificativ.

Bita cu laserul

Am mai avea cazuri complexe cu final fericit de prezentat, dar ne oprim aici, lăsându-vă cu imaginile a doi pacienți din martie. Ambii au trecut prin extracții totale și, oricât de tragică ar părea situația, iată că viața fără dinți este una absolut frumoasă. Este foarte important diagnosticul să fie cel corect, iar extracțiile să fie realizate complet.

Din Cluj-Napoca vă dorim zile cu soare și fără dureri dentare!

Foto final