Skip to main content

Bucuriile stomatologiei veterinare

Bucuriile stomatologiei veterinare, intuitive de altfel, sunt discuțiile din zilele care urmează intervențiilor. În aceste discuții se relevă o simptomatologie clinică bogată. Este minunat să auzi cum câinele sau o pisica se alimentează cât pentru doi, să vezi că la două săptămâni este mai rotofei, că din trist și fără poftă de viață, devine unul dintre cei mai zburdalnici pacienți.

Una dintre bucuriile stomatologiei veterinare este aceea că învingem boala. Nu întotdeauna este ușor. Uneori suntem în situație similară cu găsirea acului în carul cu fân, ac pe care alții nu l-au găsit. Găsirea soluției salvatoare și feed-back-ul pozitiv din partea pacientului ne oferă energia necesară viitoarelor provocări.

Fiecare caz tratat in clinica stomatologica veterinara Dentovet, este o provocare, fiecare pacient este unic. Nu există o rețetă aplicabilă tuturor. Decizia terapeutică este o decizie care implică mulți factori: statusul medical al pacientului, disponibilitatea de timp a proprietarului și, bineînțeles, diagnosticul stomatologic. Ați citit foarte bine, nu am menționat vârsta. De ce? Simplu, nu ne interesează vârstă reală. Ne interesează statusul medical, vârsta biologică, pe care, împreună cu colegii mei o vom evalua. Vom oferi astfel cea mai bună soluție terapeutică și anestezică.

Bucuriile stomatologiei veterinare din săptămâna precedentă

Așa cum ați văzut pe site-ul nostru realizăm și proiecte caritabile, astfel încât și cei fără posibilități financiare să poată să aibă acces la tratamentele stomatologice. Bucuriile stomatologiei veterinare sunt și cele în care putem desena zâmbete pe chipuri încercate de soartă. Am început anul cu un caz special, de la Asociația pentru protecția animalelor Nuca, cu care avem deja un istoric de colaborare (Cazul lunii decembrie 2019 se va finaliza fie în februarie, fie în martie 2020).

Azorica, o minunată cățelușă, aflată în așteptarea unui cămin cald și a unui om potrivit, a avut nevoie de ajutorul nostru. Fiind un câine tânăr nu am dorit să o edentăm extins, așa că am realizat un maraton endodontic nemaiîntâlnit în cabinetul nostru: 16 tratamente endodontice veterinare și obturațiile coronare veterinare corespunzătoare. Timpul a fost unul record, 2 ore dar, datorat în mare parte aparaturii, experienței și mai ales bunei anestezii induse de Dr. Veterinar Andreea Mărincuș.

Bucuriile stomatologiie veterinare - sinteza caritabile ianuarie 2020

Urmare a articolului cu dinții roz am fost recomandați pentru a salva un alt canin. Ușor și repede am trecut cu bine peste intervenție.

Canin roz tratat endodontic

Premiera in Stomatologia Veterinară românească – rezecții apicale la o pisică

În această săptămână am realizat și o premieră în stomatologia veterinară românească: rezecții apicale la o pisică. Tot așa, pacientă tânără, nu se justifica extracția caninilor în condițiile în care restul dinților. Atât radiologic cât și clinic erau impecabili la vârsta de 5 ani. Ca să avem viteză și predictibilitate am realizat pe craniu, cu o zi înainte, intervenția. Ne-am folosit de o tehnică combinată de aparat de piezochirurgie și tehnică clasică.

A doua zi pacienta noastră, care ca mai toți pacienții noștri era slăbuță și evita mâncarea, a început să prindă curaj și să se alimenteze cât pentru doi.

Mulțumim colegilor care ne urmăresc, au încredere în noi și ne recomandă!

Vă dorim zile fericite fără dureri de dinți la patrupedul dvs.!