Skip to main content

COVID-19

Atitudinea Cabinetului de Stomatologie Veterinara Dentovet față de COVID-19 este una generală, de prevenție. Urmărim forurile internaționale și naționale aliniindu-ne normelor acestora.

Urmărim cu atenție evoluția pe țări:

Încă de la deschiderea Dentovet.ro am pus accent pe igienă și profilaxia bolilor transmisibile. Ne-am aliniat standardelor de igienă și protecție exact ca în stomatologia umană.

Pentru a vă ajuta în diagnosticul diferențial al gripei, vă atașăm și noi tabelul de simptome:

COVID-19 și animalele de companie

Atât la nivel național,

https://www.facebook.com/maxipetromania/photos/a.252523144760946/3043121915701041/?type=3&theater

cât și la nivel internațional

https://www.fecava.org/news-and-events/news/can-pets-spread-the-new-coronavirus/

există un singur răspuns la întrebarea:

Transmit sau nu animalele de companie COVID-19?

NU! 

Vă recomandăm după plimbarea în spațiul public, știut fiind că mulți dintre semenii noștri scuipă, strănută  sau chiar își suflă nasul pe stradă la liber, să le spălați lăbuțele cu apă caldă și șampon dedicat.

La plimbare păstrați distanța de siguranță.

Socializarea cu alți stăpâni de patrupezi, pe cât posibil, ar trebui evitată.

Încercați să aveți un plan pentru patrupezi în situația în care trebuie să vă internați.

Atitudinea Dentovet față de COVID-19 

ECHIPA și cabinetul

Cabinetul nostru este conceput pentru combaterea infecțiilor. 

Cu toate că suntem căsătoriți, cu toate că suntem femei, nu purtăm inele, verighete sau unghii mari care să interfereze cu igiena corectă a mâinilor.

De fiecare dată purtăm măști și mănuși de consultație/sterile după caz. Acestea, după utilizare, indiferent de cât de scurtă a fost intervenția, se vor dispensa în cutii pentru deșeuri biologice.

Fiecare pacient Dentovet este așezat pe unul sau mai multe pad-uri, în funcție de dimensiuni și situații, de unică folosință, care la final se îndepărtează tot în cutia pentru deșeuri biologice.

Toate instrumentele folosite in cabinetele noastre veterinare sunt clătite sub jet de apă continuu. Resturile biologice rămase pe ele se vor îndepărta eficient în baia de ultrasunete. Sunt ținute apoi în dezinfectant conform indicațiilor producătorilor, spălate din nou, uscate și înfoliate. În final sunt supuse sterilizării la autoclav. După terminarea ciclului se notează ce s-a sterilizat și fiecare instrument înfoliat este marcat cu data sterilizării. Conform legislației în vigoare, instrumentele înfoliate și sterilizate la autoclav rămân sterile 2 luni. Verificăm constant datele de sterilizare. Avem un circuit exact al instrumentelor utilizate după fiecare pacient. Circuitul instrumentelor murdare nu se intersectează cu cel al instrumentelor sterile. 

Atitudinea Dentovet față de COVID 19 - controlul sterilizarii
Atitudinea Dentovet față de COVID 19 - instrumente sterile infoliate
Autoclav

După fiecare pacient sterilizăm la rece suprafețele cabinetului cu soluții aprobate, ventilăm încăperea cu sistemul de ventilație profesional și sterilizăm aerul cu ajutorul lămpii bactericide.

Atitudinea Dentovet față de COVID 19 - lampa bactericida

Protejându-ne pacienții ne protejăm pe noi. Ne respectăm munca.

La Dentovet lucrăm doar cu programări. Înțelegem situațiile de urgență, dar doar cu un telefon înainte.

Sala de așteptare de la Clinica Veterinară Calvaria este generoasă. Păstrarea spațiului de siguranță recomandat în cazul COVID-19 nu ridică probleme.

RECOMANDĂRI

Recomandăm să vă prezentați cu animalul de companie doar unul dintre membrii familiei. La revenirea în sânul familiei, fără dureri dentare, copilul patruped se va bucura și mai mult să vă revadă pe toți ceilalți care ați rămas acasă.

Dacă sunteți răcit sau în carantină, prin schimbul de informații pe aplicațiile de Facebook sau What’s App vă vom indica măsuri de temporizare a deplasării la cabinetul de stomatologie veterinară.

Dacă totuși ați ajuns în sală de așteptare și vă încearcă un strănut sau o tuse care vă iau prin surprindere, vă rugăm să vă acoperiți nasul sau gura cu mâneca. Ne rezervăm dreptul să vă reprogramăm dacă vom constata o posibilă problemă contagioasă.

Screening-ul deplasărilor și al relațiilor cu persoane infectate se va realiza și în cabinetul nostru. Dacă ați avut contact cu persoane vulnerabile sau ați avut deplasări în zone problemă avem rugămintea să temporizăm orice intervenție stomatologică veterinară.

Flyerele, calendarele, materialele promoționale Dentovet vi le vom înmâna personal, nu se vor mai găsi la liber în sala de așteptare. Așa cum știți, fiecare pacient merge acasă cu dosărelul lui în care se vor regăsi toate acestea, inclusiv cu scrisoarea medicală în care se menționează manoperele efectuate, recomandările ulterioare și datele de control.

Materiale promotionale Dentovet

Activitatea Dentovet se restrânge în cabinet, rămânând prezenți în mediul on-line, având atât de multe de împărtășit din experiența noastră.

 Urgențele stomatologice însă vor fi rezolvate, suferința pacienților mobilizându-ne pe toți.

Recomandăm autoizolarea alături de copiii patrupezi. 

Atitudinea Dentovet față de COVID 19 - Stati acasa!

Vă dorim timp de calitate în sânul familiei!