Skip to main content

1 Decembrie 2019 – Începutul cabinetului veterinar Dentovet!

1 Decembrie 2019 – Începutul cabinetului veterinar

Sunt mamă de patrupezi. Trei. Nici nu se putea altfel…

În urmă cu 8 ani, în anul în care bunica mea, ființa care m-a format ca om, se ridica la cer, mi-a trimis un înger păzitor blănos. Tocmai mă mutasem la soțul meu și remarcasem că pe strada lui își ducea veacul o cățelușă de talie medie, cu blana murdară, cu ochi triști și fără poftă de viață. Am încercat să mă apropii de ea încet-încet, neștiind exact amploarea traumelor suferite. Refuza mâncarea, mergea după oamenii care îi arătaseră în trecut un dram de bunătate , era murdară și imprevizibilă ca și program. Refuza interacțiunea cu mine, nu era agresivă, însă mă ignora.

Parcă dorea să mă lupt pentru a-i câștiga încrederea, să îi arat că eu sunt omul ei. O lună de zile dimineața și seara o vânam să o găsesc și să îi ofer boabe în supă sau lapte. Le mânca doar din mâna mea. Niciodată din bol. Am avut răbdare. Multă. Când te confrunți cu suferința, doar răbdarea, perseverența, constanța în acțiuni și dragostea te pot salva. Cu toate că majoritatea vecinilor m-au atenționat ca Lady este un câine care nu va supraviețui în casă, cu program fix ba mai mult, fiind bătrână estimaseră că era vremea să și moară, m-am hotărât să o adopt. Nu mergea în lesă, nu știa decât să fie sfioasă, modestă și încerca să nu ne deranjeze cu nimic. Nu știa să își manifeste bucuria.

Totul era plat și constant. Când mă grăbeam la serviciu de dimineață, dat fiind faptul că nu era obținută cu mersul în lesă, o luam pe sus cu cele 25 de kg ale ei , să fiu sigură că e la adăpost de rele. Încet-încet, văzând că rămâne, că nu o alungăm, că avem grijă de ea a început să se deschidă și să interacționeze cu noi, să se bucure.

Așa, am descoperit pădurea din capătul străzii în toate culorile anotimpurilor.

Lady este cea care ne-a inspirat în realizarea proiectului caritabil cu același nume, din cadrul cabinetului veterinar Dentovet.

Proiectul caritabil lady

Ea este Cenușăreasa din viața noastră.  Pe măsură ce timpul trecea și noi munceam tot mai mult, Lady a devenit depresivă. A fost momentul în care ne-am hotărât să aducem în casă un alt câine. Casa având curte mică ne-am hotărât să alegem unul de talie mică, care să stea tot în casă…Așa a apărut ghemotocul frumos și zdâcos, șefa tuturor:

Maggie

Nu, nu a fost deloc dragoste la prima vedere. Bătrânica sâcâită, cum era și normal, nu își dorea concurență care nu își controla nevoile fiziologice. Am uitat să vă precizez că bătrâna doamnă are un adevărat ritual de îngrijire personală, fiind un exemplu de curățenie. 1 lună de zile am muncit pentru acceptarea puiuței de către Lady. Cu toate că pitica o iubea și își dorea compania ei, Lady nu, nu și iarăși nu. Legătura s-a pecetluit atunci când, niște câini de la o stână au dorit să vină să o agreseze pe Maggie, iar Lady s-a pus între ei și a apărat puiuța. A fost cel mai frumos moment din viața noastră.

Nano

Nano a apărut la aproape 7 luni de la apariția lui Maggie, având același tată și fiind mai mic decât ea cu 2 săptămâni. Avem pedigree și am reprezentat cu cinste rasa. Cunoaștem ce înseamnă expoziții canine. Nano, cu toate că a fost unul dintre cei mai bine vânduți câini din România, consider că l-am salvat de la o viață de canisă. Cei care cunosc, înțeleg exact afirmația.

El a fost foarte repede acceptat și iubit de fetele noastre. Tot el este cel care aduce echilibru în trio, este cel calm și docil. Pentru el, mama reprezintă tot universul. Maggie îl are în centrul universului ei pe soțul meu. Lady, este împăciuitoare și reușește să fie la mijloc, echilibrată cu ambii părinți.

Ne este greu cu trei câini? Da! Dar nu am renunța la nici unul! 

Am început să cochetez cu stomatologia încă din momentul apariției lui Lady în viața noastră, atunci când am început să o perii pe dinți aproximativ de 3 ori pe săptămână. Am și avut noroc de cooperarea ei, care, cel mai probabil s-a datorat dorinței ei excesive de a fi curată. Cu Maggie ne-am confruntat cu persistența caninilor temporari. 

Trebuie să vă spun că toți câinii mei au încredere în ceea ce le fac. Le explic exact ca unor copii, nu i-am chinuit niciodată, în consecință ne înțelegem în tot ceea ce este de făcut. 

Totul a început dintr-o dragoste enormă pentru animale și din pasiunea mea pentru stomatologie.

În urmă cu un an, exact la 1 decembrie, primeam confirmarea drumului pe care pornisem, de la Societatea Europeană de Stomatologie Veterinară. Ne fuseseră acceptate cele 2 lucrări spre prezentare în Congresul European de la Utrecht, 2019.

Anul acesta am început cursurile de specializare în stomatologie veterinară sub egida EVDS.

Astăzi, 1 Decembrie 2019 , prin intermediul acestui site, vin în fața dumneavoastră alături de colegii mei.

Dorim să vă prezentăm proiectul nostru de suflet: un cabinet veterinar de stomatologie, la standarde europene, cu o echipă interdisciplinară care să fie în măsură să vă ofere excelența în stomatologia veterinară.

One Comment